Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Нова стажантска програма за младежи до 29 години

Автор: "PoligrafF", от 16.10.2010 0
Агенцията по заетостта стартира изпълнението на схемата "Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж", която е в помощ на безработни младежи до 29-годишна възраст за стажуване при работодател.

Агенцията по заетостта стартира изпълнението на схемата “Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж”, която е в помощ на безработни младежи до 29-годишна възраст за стажуване при работодател.

Новата операция по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” е насочена към всички сфери на икономиката, с изключение на дейности в селското, горското и рибното стопанство. Продължителността й е 34 месеца.

Новата схема ще се реализира на територията на цялата страна. Тя извежда на преден план инвестирането в човешкия капитал с конкретни дейности в посока повишаване заетостта на младежите чрез осигуряване на стажуване. Държавни и общински администрации и структури на съдебната система не могат да бъдат работодатели.  

В дейностите по проекта се включват безработни младежи до 29 години, регистрирани в бюрата по труда, завършили средно или висше образование (дипломирани), без трудов стаж по специалността. Целта на проекта е да се повиши конкурентоспособността на младежите чрез осигуряване на възможност за стажуване по специалността, което ще улесни прехода от образование към заетост, а и едновременно с това ще доведе до натрупване на ценен първи професионален опит, необходим за заемане на свободни работни места, заявени от работодатели.

В проекта не могат да участват младежи, завършили средно или висше образование с трудов стаж по специалността. Очакваните резултати са 15 000 младежи да получат посреднически услуги, а 13 500 от тях да преминат успешно стаж по придобитата специалност - с възможност за последваща заетост.  

Повече информация четете тук!

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или