Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Новите тролейбуси - с климатици, видеокамери и аварийни двигатели

Новите тролейбуси - с климатици, видеокамери и аварийни двигатели

До края на седмицата се очаква да пристигне първият от общо 22 нови тролейбуса, които ще обслужват линиите на Бургасбус Т1 и Т2. Те ще бъдат оборудвани с всички екстри, които имат и новите автобуси с марка „Соларис“ – климатици, рампи и накланящи се платформи за трудноподвижни граждани и майки с деца, видеокамери, записващи случващото се вътре в салона и на пътя, обяви за „PoligrafF.net“ инж. Петко Драгнев, управител на общинския превозвач „Бургасбус”.

До края на седмицата се очаква дапристигне първият от общо 22 нови тролейбуса, които ще обслужват линиите наБургасбус Т1 и Т2. Те ще бъдат оборудвани с всички екстри, които имат и новите автобусис марка „Соларис“ –  климатици, рампи инакланящи се платформи за трудноподвижни граждани и майки с деца, видеокамери,записващи случващото се вътре в салона и на пътя, обяви за „PoligrafF.net“ инж. Петко Драгнев, управител на общинския превозвач „Бургасбус”. 

„Новото при тролейбусите е, чеимат монтирани двигатели с вътрешно горене, които са достатъчно мощни, за даосигурят придвижване на тролейбуса, когато няма захранване“, разкри още инж.Драгнев. Това означава, че дори в случаи на пътни произшествия и ремонтнидейности по трасето, няма да се спира движението на линиите Т1 и Т2, нито пъкще се налага заменянето им с автобуси.

Първият тролей ще бъде пуснат вексплоатация в момента, в който е готова документацията по приемане напревозното средство и уреждане на гаранционните условия, поясни инж. Драгнев.До края на месец юни дневният наряд ще може да се покрие почти на 100%  с нови тролеи, тъй като в рамките на този срокв Бургас трябва да пристигнат 12 от общия брой закупени превозни средства. Докрая на септември пък се очаква всичките нови тролейбуси да бъдат тук.

След като всичките бъдат пуснатив експлоатация и новата транспортна схема влезе в сила, е предвиденотролейбусите в кв. „Меден рудник“ да се разделят в две трасета, тъй като вмомента около една трета от маршрута им се припокрива. Едната ще продължи поул. „Въстаническа“ и ул. „Захари Стоянов“, а другата ще се движи по маршрута наавтобус № 211 през зона А, така трасето им ще се припокрива само в района междуКапчето и Транспортна болница.

Най-старите тролейбуси, които са от 1967-а година, ще бъдат бракувани. 10-те по-нови с марка "Волво" пък ще бъдат обявени за продажба. В случай, че други общини не проявят интерес, и тези машини ще бъдат бракувани, поясни управителят на общинския превозвач.

Що се отнася до ремонта надепото, инж. Драгнев обясни, че реконструкцията върви по план и в график,въпреки колебанията в метеорологичната прогноза и дъжда. Към момента външнотосаниране е на 90% готово, очаква се с приключване на грубата работа да започнеи преоборудването.

 

Освен обновяването натехническите средства, общинският превозвач „Бургасбус“ работи и по подобряванена обслужването. „Смятам, че направихме не малко, но искаме паралелно дагарантираме качествена услуга и добро обслужване. В момента работим по програмаза обучение на кондукторите за „Култура на обслужването“. Искаме всичкислужители, които имат пряк контакт с гражданите, да преминат през обучение съсспециалист. Целта ни е да постигнем комплексна, качествена услуга“, обясни ощеуправителят на превозвача.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега