Новият филм за Поморие - реверанс към традициите и поглед към древната история на Анхиало

Автор: "PoligrafF" , от 04.02.2019 0
Премиерата на филма ще се състои тази сряда.

Като реверанс към традициите, а вероятно и като спомен за посещението на едно от онези места, които Христос нарича „Солта на земята“, в Поморие е издигнат и единственият музей на солта в Източна Европа. Той е посветен на производството на сол чрез слънчево изпарение на морска вода – метод е известен като „древна анхиалска технология”, разказва сценаристът на най-новият филм за Поморие Александър Перпелиев.

„Поморие – скритата перла” е съвместен продукт на Община Поморие и продуцентска къща „Файв Стар Медиа Груп”. Той ще бъде озвучен на английски, руски и български и като част от поредицата „Световните градове на България” ще бъде показван на българска и чуждестранна аудитория.

Премиерата на филма ще се състои тази сряда (06 февруари) от 18.00 часа, в залата на НЧ „Просвета 1888” Поморие. 

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или