Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ново звено ще се грижи за пътната безопасност в Бургас

Ново звено ще се грижи за пътната безопасност в Бургас

Новата общинска структура за безопасност и организация на движението започва работа. Тя се оглавява от Иван Гюлев, който има дългогодишен опит в сферата на пътния контрол като служител на МВР.

Новата общинска структура за безопасност и организация на движението започва работа. Тя се оглавява от Иван Гюлев, който има дългогодишен опит в сферата на пътния контрол като служител на МВР. 

Отделът "Безопасност и организация на движението" бе създаден по предложение на кмета Димитър Николов и одобрен от Общински съвет Бургас. Повод за това е все по-интензивното движение в морския град, непрестанно нарастващия брой на автомобилите, инцидентите с пешеходци, особено през лятото, новите проекти, които Община Бургас осъществява, както и липсата на единна координация между всички звена по отношение на организацията и безопасността на движението.Отделът ще работи за облекчаване на трафика и намаляването на конфликтните точки между автомобили, велосипедисти и пешеходци.

В него ще работят още експерти в сферата на транспорта и пътното строителство. Първата задача на новото звено е да направи цялостен анализ на състоянието и актуалността на пътните знаци, светофарите и пешеходните пътеки. Сигнализацията ще бъде съобразена с изискванията на нормативната уредба, каза Иван Гюлев. 

Усъвършенстването на методите за организация на движението на територията на община Бургас е един от приоритетите, по който ще работят експертите от отдела. Ще се разглеждат жалби и сигнали на граждани и неправителствени организации. Специалистите ще контролират поставянето на знаци и съоръжения при въвеждането на временна организация на движението по улиците в Бургас.   

Гражданите ще имат възможност освен към дежурните, да подават и към новото звено сигнали за опасности по пътищата, изтрита маркировка, както и да дават предложения, които ще бъдат разглеждани и одобрявани от експертите. Сигнали или предложения на e-mail: bezopasnost@burgas.bg или на телефони: 056/ 840 453; 841 567; 825 362.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега