Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Няколко идеи как да вплетем календара в интериора

Автор: "PoligrafF" , от 02.01.2018 0
2018-а година дойде и броенето на дните започва отначало.

2018-а година дойде и броенето на дните започва отначало. Макар да живеем в дигитална ера и все повече да разчитаме на електронните устройства, стенният/настолният календар си остават полезна вещ. А защо не и елегантна част от интериора? В началото на новата година сме Ви подготвили няколко вдъхновения за това как да превърнете календара в артистично допълнение към декорацията на дома Ви.

Разбира се, най-ефектно би било да изрисувате сами върху бели листи датите към всеки месец. Ако обаче не сте особено добри с молива и четката (или компютърната програма за графична обработка), не се тревожете - в интернет изобилства с различни готови темплейти за календар. Сега остава само да ги оформите.

Един от най-лесните начини е да разпечатате/изрисувате картички с дните от всеки месец и да ги поставите в стойка на видно място. Подобни поставки можете да откриете в арт магазините, или дори да измайсторите сами.

За любителите на стенното изкуство, календарът може да се превърне в ефектна колекция от рамкирани произведения - акцент в хола или всекидневната.

С помощта на дъскичка, пирончета и малко декоративни картони можете да си измайсторите и календар с “днешната дата”. Боядисайте дъската в основния/някой от основните цветове на дома си и изрежете от цветни картони цифри и парчета с месеците. Можете да ги измайсторите и след това да ги декорирате. След това забийте върху дъската две пирончета за датата и едно за месеца. Декорирайте по желание, добавете и листчета за задачи. Само помнете сутрин да сменяте датата.

С помощта на въженца и щипки можете да си измайсторите ефектен календар за месеца. Положителното на този вариант е, че можете да вписвате и задачите за деня, рождените дни и събитията.

Друг вариант е да облечете рамката в текстил и да закачате датите с помощта на кабърчета.

Още по-практичен вариант, който ще Ви служи дълго време, е да направите основа за вечен календар, която да поставите в рамка, покрита със стъкло. С помощта на маркер за бяла дъска, вписвайте месеца и датите, според деня от седмицата.

Основата може да украсите с бои, цветни хартии, рисунки и каквото Ви хрумне. Оставете колкото място прецените за планове, събития, рождени дни, краен срок и т.н.

По-смелите могат да направят и перманентен вечен календар с помощта на малко боя, директно върху стената. За да боядисате равномерно, направете рамки с помощта на тиксо. След като изсъхне, можете да вписвате датите с маркер или тебешир, според вида боя за основата.

С помощта на магнитна хартия, малки магнитчета за хладилник или дори само тиксо, можете да си направите и календар върху хладилника, който да размествате за всеки следващ месец.

Ръчно изработените календари обикновено не изискват голяма инвестиция, но могат да се превърнат и в оригинален подарък, особено универсалните, които ще служат на дома дълги години. 

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Снегът е красив, но ние май предпочитаме зимата такава - слънчева и…
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или