Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

ОбС реши: Паякът в Бургас поскъпва

Автор: "PoligrafF", от 28.01.2020 0
Причината за измененията са увеличените разходи за управление на паяците и наказателния паркинг.

С 34 гласа “За”, 13 - “Против” и двама въздържали се, Общински съвет прие нови цени за еднократно репатриране на неправилно паркирано превозно средство за всяка от трите зони на град Бургас.

Причината за измененията са увеличените разходи за управление на паяците и наказателния паркинг. В обосновката към предложението си, зам.-кметът Красимир Стойчев изтъква и факта, че цените не са променяни от 2012-а година, макар разходите значително да са се повишили.

Новите такси ще бъдат в следните размери:

1. Определя за I-ва зона сумата от 46 лева без ДДС или 55.20 лева с ДДС представляваща разходите, направени във връзка с преместването на превозно средство по наложена принудителна административна мярка, обхващаща териториите на Централна градска част, к-с Лазур, к-с Възраждане, ж.к. Бр. Миладинови и ж.к. Зорница;
2. Определя за II-ра зона сумата от 52 лева с ДДС или 62.40 с ДДС представляваща разходите, направени във връзка с преместването на превозно средство по наложена принудителна административна мярка обхващаща териториите на к-с Изгрев, к-с Славейков, кв. Акации и кв. Победа;
3. Определя за III-та60 лева без ДДС или 72 лева с ДДС представляваща разходите, направени във връзка с преместването на превозно средство по наложена принудителна административна мярка обхващаща териториите на к-с Меден Рудник, кв. Сарафово, кв. Долно Езерово.

Против докладната се обявиха от СЕК. В изказване в залата съветникът Красимир Калудов посочи, че групата не е против санкционирането на нарушенията, а против увеличаването на тези санкции. Живко Табаков коментира, че ДБГ ще подкрепи докладната, но заради принципа за контрол, а не заради мотивите с увеличените разходи. Той поиска и по-голяма прозрачност за изразходването на увеличените приходи.

От БСП контрираха с предложение за запазване на цените и компенсиране на завишените разходи с увеличение на глобата за поставяне на скоба. Стойчев отвърна, че това не е възможно по закон, тъй като се касае за две отделни контролни структури в ОП “Транспорт” - едната отговаря за контрола върху паркирането, а другата контролира Синята и Зелената зона.

В крайна сметка предложението на Живко Господинов бе отхвърлено с 13 гласа “За”, 17 - “Против” и 14 въздържали се.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или