Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Обновената спортна площадка "Дом Надежда" очаква посетители

Автор: "PoligrafF", от 07.03.2011 0
Благоустроената спортна площадка „Дом Надежда” бе официално открита днес от заместник-кмета по евроинтеграция Атанаска Николова.

Благоустроената спортна площадка „Дом Надежда” бе официално открита днес от заместник-кмета по евроинтеграция Атанаска Николова. Тя подчерта, че това е първият завършен обект от големия проект „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас”, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие”.

Той включва и първи етап от реконструкцията на главната улица. „Тази площадка ще осигури на всички спортуващи деца и възрастни в района не само добра и красива, но и безопасна среда за спорт”, подчерта при откриването зам.-кметът Николова.

Тя припомни, че Община Бургас изпълнява програма, в която е предвидено изграждането на площадки с качествени и безопасни условия за спорт и отдих във всички жилищни комплекси и квартали. Стойността на благоустроения обект е 98 889 лв. и е изпълнен само за три месеца от Консорциум „Хан Крум”.

Обновяването на площадката включва реконструиране, обновяване на настилки на комбинирано игрище за волейбол и баскетбол – 490 кв.м., 230 кв.м. обновени зелени площи, монтиране на 6 бр. стълбове за улично осветление с енергоспестяващи осветители, изградена зона със съоръжения за фитнес на открито, включително съоръжения за хора с увреждания.

Целта на реконструкцията е да се повиши капацитетът на обществено достъпна зона за спорт и отдих, разположена в централната част на града, да се подобри качеството на съоръженията и да създадат условия за активен живот на групи от различни възрасти. Не на последно място, на новата площадка е подобрен достъпът на средата за хора с увреждания-монтирани са съоръжения за фитнес на открито, пригодени за техните нужди.

Община Бургас призовава бургазлии да пазят новата придобивка. Те могат да я ползват свободно и безплатно, но нека игрите приключват в 22.00, за да не се пречи на почивката на хората от съседните блокове.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или