Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Обсъждат бъдещето на "Зангадор"

Приморско отваря вратите си за инвеститори
Автор: "PoligrafF", от 30.03.2011 0
Поредица от стъпки за привличане на частни капитали ще предприеме община Приморско. По време на предстоящата сесия ще бъдат разгледани няколко ключови за местната икономика предложения на кмета Лиляна Димова.

Поредица от стъпки за привличане на частни капитали ще предприеме община Приморско. По време на предстоящата сесия ще бъдат разгледани няколко ключови за местната икономика предложения на кмета Лиляна Димова.  

Общинските съветници ще обсъдят на своето заседание всички варианти за създаване публично-частно партньорство, чрез което ще бъде изградено яхтено пристанище в града. Идеята е общината да осигури подходящ терен, а бъдещият инвеститор да построи атрактивното съоръжение, от което се очаква да промени профила на туристите и да привлече повече платежоспособни гости на Приморско за по-дълъг период от време.

Инвеститорът ще вложи изцяло собствени средства и ще може да подпише концесионен договор за ползване на яхтеното пристанище за период от 25 до 30 години. Предстои да бъдат направени сериозни проучвания и анализи на теченията, морското дъно и климатичните особености на залива, а след това да бъде изработен проект.

Общинският съвет вече прие наредба за изграждане на публични-частни партньорства и по този начин напълно гарантира и защитава интересите на жителите на общината, коментира кметът Лиляна Димова. До момента сериозен интерес за изграждане на яхтеното пристанище е заявила солидна фирма със седалище в град Пловдив.  

В местния парламент ще обсъдят и бъдещето на атракционния комплекс „Зангадор”. От администрацията предлагат теренът до едноименното заведение да бъде обособен като обществена зона за отдих. От бъдещия наемател на търговския обект ще се иска да изгради за около 1.5 млн. лв. атракционен парк с пейки, алеи, детски площадки за игри и да облагороди мястото, което е известно с една от най-красивите си гледки към залива „Атлиман”.

По този начин от администрацията изпълняват исканията на жителите на Китен зоната около „Зангадор” да остане незастроена. Проектът предвижда на територията на атракционния комплекс да бъде издигнат и паметник на Урдовиза.  

Като част от пакета стабилизационни икономически мерки на администрацията местният парламент ще обсъди и вариантите за излизане на община Приморско от няколко акционерни дружества, които практически не работят по предназначение. Участието ни в тези дружества е нерентабилно и „задържа” апортирани общински имоти, които не носят никакъв дивидент на общината. Затова ще предложа на колегите съветници да гласуват отделянето ни от този вид партньорство. Така освободените терени ще могат да бъдат подложени на законовите процедури търг, конкурс или концесия, за да започнат да носят приходи на общината, сподели кметът Лиляна Димова.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или