Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината: Искаме най-доброто за сградата на ПМГ/ГРЕ "Раковски"

Общината: Искаме най-доброто за сградата на ПМГ/ГРЕ "Раковски"

От Общината поеха ангажимент да подкрепят най-доброто решение за сградата, предложено от ръководствата на двете училища и проектанта.

"Искаме най-доброто за сградата на ППМГ "Акад. Никола Обрешков"/ГРЕ "Раковски", очакваме проектантът да предложи оптимално решение за фасадата", категорични са от Общината. Днес от пресцентъра на администрацията публикуваха официално становище, във връзка с подетата от преподаватели и ученици инициатива за запазване на автентичната фасада на учебното заведение. Припомняме Ви, че те бяха подкрепени и от професионални архитекти.

"По инициатива на Училищните настоятелства бе изготвен доклад за енергийна ефективност. Той констатира очевидното, че радиаторите в сградата, която не е регистрирана официално като архитектурен паметник, са стари, тръбите амортизирани, отоплителната система недостатъчно икономична и ефективна. Покривът също има нужда от сериозен ремонт и топлоизолиране", поясняват от Общината.

Въз основа на енергийното обследване, двамата училищни директори заедно са възложили изготвянето на проект за обновяване. Той се изработва в момента. В него се разглеждат две хипотези. Първа - да се постави върху фасадата външна изолация, като тази на разположените в близост и ансамблово свързани Спортен корпус и ОУ "Коджакафалията". Втора - при която се поставя вътрешна топлоизолация.

Когато проектирането даде двете решения, ръководствата на двете училища и специалисти в тази област ще преценят и изберат най-доброто, посочват от Общината. Настояване на администрацията е в разработката да се заложи и оползотворяване на неизползваеми сега подпокривни пространства, в които могат да бъдат настанени кабинет по астрономия и други специализирани такива.

До края на тази година се очаква да завърши проектирането, а след това тепърва може да се кандидатства с готовия проект, с надеждата да се осигури външно финансиране. От Общината поеха ангажимент да подкрепят най-доброто решение за сградата, предложено от ръководствата на двете училища и проектанта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега