Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Общината кандидатства с проект за обновяване на ул. "Батенберг"

Автор: "PoligrafF", от 16.03.2015 0
Община Бургас кандидатства за европейско финансиране с проект за обновяване на ул. "Александър Батенберг". С него ще се търсят средства от новата Оперативна програма "Региони в растеж 2014 - 2020".

Община Бургас кандидатства за европейско финансиране с проект за обновяване на ул. “Александър Батенберг”. С него ще се търсят средства от новата Оперативна програма “Региони в растеж 2014 - 2020”.

”Този проект е логически свързан с обновяването на Историческото ядро на Приморски парк, което също искаме да стартираме тази година. Така ще създадем още един прекрасен туристически маршрут към новия портал за пристанището и Морска гара. Вярвам, че ще стане любим и на бургазлии, и на гостуващите в града ни българи и чужденци. Отделно ще се подобри транспортното обслужване, тъй като улицата е твърде амортизирана”, каза кметът Димитър Николов. 

Предвижда се обектът да бъде реализиран на три етапа:- І-ви етап - улица “Ал. Батенберг” - в участъка от ул. “К. Фотинов” до кръговото кръстовище пред хотел “Приморец”.- ІІ-ри етап - улица “Ал. Батенберг” - в участъка от кръговото кръстовище пред хотел “Приморец” до ул. “Морска”; и ул. “Морска” - в участъка от ул. “Ал. Батенберг” до ул. “Булаир”.- Рехабилитация на ул. “Ал. Батенберг” - от ул. “Морска” до ул. “Агоп Мелконян” -Пешеходна зона. 

Желанието на Община Бургас е тази година да започне изпълнението на I-ви етап. В проектната разработка разположението на лентите за движение и тротоарите, паркоместата, зелените площи и предвидената нова велоалея са решени съобразно одобрената и действаща улична регулация. Обхватът на I-ви етап включва трасето на ул. “Ал. Батенберг” от ул. “К. Фотинов” (входа за пристанището) до кръговото кръстовище пред хотел “Приморец”, част от ул. “Филип Кутев”, част от ул. “6-ти септември”, както и част от улицата за пристанище “Изток”, включително алеята с усилена настилка.

В проекта се предвижда от страна на южното платно (откъм пристанището) по цялата дължина на улицата да има една пътна лента за движение с широчина 3.5 м. и двустранно уширение на пътната настилка за надлъжно паркиране. Общата широчина на асфалтовата настилка на южното платно ще бъде 8 м. От северната страна на улицата (откъм тенис корта) в проекта се предвижда една пътна лента с широчина 3.5 м. и едностранно разширение за лента за надлъжно паркиране. Общата широчина на асфалтобетоновата настилка ще бъде 5.75 м.

Проектът предвижда между двете платна за движение да се обособи разделителен остров с два участъка. В него ще се помести велоалея за двупосочно движение с широчина 2.2 м. От северната страна се предвижда обособяване на зелена площ, а от другата страна на велоалеята ще се изгради тротоар с широчина 0.75 м. От двете страни на улицата ще има тротоари с променлива широчина от 2.8 м. до 3.3 м.В проекта са посочени места на рампите за преминаване на пешеходното движение и инвалидни колички.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Иде пролетта, близо е...
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или