Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Общината отново ще извозва безплатно отпадъците на бургазлии след ремонт

Автор: "PoligrafF", от 16.03.2015 0
Започнаха пролетните ремонти по домовете и в Общината вече се получиха няколко сигнала за безразборно нахвърляни край казаните стари дограми и строителни материали. Не правете така, защото има начин да се отървете от боклука по регламентиран начин!И тази година Община Бургас предоставя безплатна услуга за извозване на отпадъците след домашен ремонт.

Започнаха пролетните ремонти по домовете и в Общината вече се получиха няколко сигнала за безразборно нахвърляни край казаните стари дограми и строителни материали. Не правете така, защото има начин да се отървете от боклука по регламентиран начин!И тази година Община Бургас предоставя безплатна услуга за извозване на отпадъците след домашен ремонт.

Вече могат да я ползват и жителите на градските квартали. По този начин през 2014-та бяха извозени над 50 000 чувала с отпадъци по сигнали на граждани.Новата услуга прави града по-чист и пести пари на бургазлии. Тя се предоставя при следните изисквания: 

1. Стопанинът, произвел строителни и едрогабаритни отпадъци, е необходимо да подаде заявка за извозване на тел. 056/852 337 - за дата, час и адрес. 

2. Консорциум “Титан Бургас” ДЗЗД, като изпълнител на заявката, е длъжен да извози отпадъците до 48 часа след приемането й. Извозването се осъществява в интервала от 08.00 до 16.00 ч. за дните от понеделник до събота /включително/ и между 08.00 и 12.00 часа за неделя и в празничните дни. 

3. Строителните отпадъци трябва да са поставени в чували, а едрогабаритните приведени във вид, удобен за товарене. 

4. Количеството на отпадъка да не надвишава 3 куб. м. 5. В деня на извозване чувалите със строителните отпадъци и едрогабаритните отпадъци да бъдат изнесени на място с осигурен достъп за специализирания автомобил. 

При неспазване на тези изисквания, отпадъците няма да бъдат обслужени и отговорността за тяхното третиране и транспортиране носи стопанинът. След стартиране на безплатното извозване общинските екоинспектори засилено контролират спазването на изискванията на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Бургас, като при констатиране на нарушения налагат глоби в максимален размер. 

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Другото лице на есента - в него няма пищно изобилие от цветове, само…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Да Не Все още не съм решил/а
виж резултатите или