Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Общината поема грижата за Централния плаж

Автор: "PoligrafF", от 21.06.2011 0
Община Бургас е готова да поеме грижата за Централния плаж през това лято. Това се налага, тъй като ивицата остана без концесионер и съответно без спасители, медицинско обслужване, почистване и поддържане.

Община Бургас е готова да поеме грижата за Централния плаж през това лято. Това се налага, тъй като ивицата остана без концесионер и съответно без спасители, медицинско обслужване, почистване и поддържане.

В своя докладна записка до Общинския съвет, която ще бъде разгледана при предстоящото му заседание на 23 юни, кметът Димитър Николов предлага съветниците да дадат съгласие плаж „Бургас-централен” да бъде предаден за стопанисване и управление на Общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи”. На него ще се възложи извършването на водно-спасителна дейност, медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане.

Още през март т.г. Общинският съвет даде съгласие да се отправи искане до МРРБ за безвъзмездно предоставяне за управление на Община Бургас на плаж „Бургас – централен”, целият с площ от 69 507 кв. м. В съответствие с това решение, областният управител е поискал от министъра на регионалното развитие и благоустройството спешно да бъдат предприети действия от страна на Министерски съвет за безвъзмездно предоставяне правото на управление върху Централния плаж на Общината.

Предложението предстои да бъде разгледано на заседание на Министерски съвет. За да се спечели време обаче, тъй като Централният плаж и прилежащите му водни площи вече се посещават от жители и гости на Бургас, кметът Николов предлага Общинският съвет да вземе решение, което ще е под условие и ще изпревари действията на Министерски съвет, но пък ще спечели време в интерес на здравето и безопасността на всички летовници.

След разглеждането на предложението от Министерски съвет, ще се наложи спешно да се извършат действия за обезопасяването, в това число водно спасяване, медицинско обслужване и почистване на ивицата. Средствата за осигуряване на дейностите по поддържане на чистотата, водно-спасителната дейност и медицинското обслужване, ще бъдат осигурени от бюджета на Община Бургас.

При предоставяне плажа на Община Бургас, от ОП „Спортни имоти, паркинги и гаражи” планират поставянето на съоръжения, с които плажът да се превърне в привлекателно място за отдих и развлечения – практикуване на плажни спортове /волейбол, футбол, бадминтон/, провеждане на спортни мероприятия и състезания. За всички тези дейности при актуализацията на бюджета се предлага да бъдат предвидени средства в размер на 50 000 лева.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или