Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Община Царево намалява размера на такса битови отпадъци

Автор: "PoligrafF", от 27.01.2011 6
Община Царево намалява размера на такса битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти за 2011 г., това решиха на днешното си заседание общинските съветници след продължителни дебати.

Община Царево намалява размера на такса битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти за 2011 г., това решиха на днешното си заседание общинските съветници след продължителни дебати. За жилищни имоти на граждани и за жилища на фирми и предприятия таксата се определя на 1,5 на хиляда върху данъчната оценка на имоти на физически и юридически лица за всички населени места. Досега таксите бяха 1,5 на хиляда за Царево и 2 на хиляда за всички останали населени места в общината.

За нежилищни имоти на граждани такса „смет” се намалява от 3 на 2 промила , а за нежилищни имоти на фирми от 5 на 4 промила. Такса битови отпадъци при деклариране, че ще се използва контейнер тип „Бобър” 1,1 куб.м, се променя от 2300 лв. на 1 700 лв. Данък „недвижими имоти” за всички жилищни и нежилищни имоти във всички населени места на общината запазва миналогодишните си размери. Данъкът върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци за нежилищни имоти на фирмите ще се начисляват на база по-високата от двете стойности- данъчната оценка и отчетната стойност на активите.

Така за някои от фирмите, декларирали през миналата година много ниски отчетни стойности, данъкът ще се вдигне. Общинските съветници подкрепиха предложението да се стъпи на минималните ставки за определяне на размера на новия туристически данък, посочени от Закона за местни данъци и такси. Данъкът се определя за всяка нощувка според категорията звезди на средствата за подслон и местата за настаняване.

За туристически обекти с 1 и 2 звезди той ще е 0,20 лв. за нощувка, за хотели с 3 звезди - 0,30 лв., за хотели с 4 и 5 звезди – 0,50 лв. Някои от съветниците изразиха несъгласие със ЗМДТ по отношение на новия данък „туризъм” и изразиха опасения, че реално хотелиерите няма да имат 30- процентна запълняемост на базите си и много от тях ще предпочетат да ги прекатегоризират.

Добави в Svejo

Коментари (6)

Косьо, 27.01.2011, 17:20
Тук в Царево туристическият сезон е точно два месеца и половина, че и по-малко. Много от хората ще поискат да си прекатегоризират хотелите
Trish, 29.09.2011, 20:13
Times are canghing for the better if I can get this online!
GUNTHECRF450R, 13.11.2011, 09:47
affordable auto insurance
Quiana, 07.07.2012, 17:03
home loans 0528 home loans bzj MBA online >tongue laughPP
Dell, 08.07.2012, 08:57
college online %-[[[ MBA degree gow mortgage fykav
Chelsi, 14.07.2012, 14:41
auto insurance 974230 home refinance 128 online degrees >:DDD

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Един Студентски фестивал без китари не може! През уикенда Бургас бе…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или