Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Общинските съветници с общи решения по казуса "Черноморец"

Автор: "PoligrafF", от 16.03.2015 0
Да се състави комисия с представители на всички политически партии в Общинския съвет, сдружение „Бъдеще за Черноморец“ и експерти от община Бургас, която да набележи мерки за решаване на казуса „Черноморец“. Около това се обединиха водачите на групи на ГЕРБ, БСП и НФСБ на среща с кмета на Община Бургас Димитър Николов и председателя на Общински съвет-Бургас Костантин Луков, инициирана от Тома Томов- председател на сдружение „Бъдеще за Черноморец“.

Да се състави комисия с представители на всички политически партии в Общинския съвет, сдружение „Бъдеще за Черноморец“ и експерти от община Бургас, която да набележи мерки за решаване на казуса „Черноморец“. Около това се обединиха водачите на групи на ГЕРБ, БСП и НФСБ на среща с кмета на Община Бургас Димитър Николов и председателя на Общински съвет-Бургас Костантин Луков, инициирана от Тома Томов- председател на  сдружение „Бъдеще за Черноморец“.

В комисията ще влязат юристи и финансисти, които ще анализират текущото финансово състояние на ПФСК „Черноморец“ и ще разгледат всички постъпили предложения от общинските съветници. Идеята е всички партии в местния парламент да входират обща докладна записка, в която да предложат стъпки с решения за защита на интереса на Община Бургас в ПФСК „Черноморец“, запазване на спортната база и развитие на футболния клуб. Участниците в срещата декларираха желание комисията да започне работа до няколко дни.

Тя ще разгледа предложението на общинския съветник Георги Дражев да се стартира процедура по отчуждаване на двата стадиона. Комисията ще се произнесе и по предложението на водачa на общинските съветници на БСП Евгений Мосинов за стартиране на преговори с „Петрол Холдинг“, целта на които е Община Бургас, частни фирми или бургазлии да започнат да изкупуват акции на дружеството.

По този начин Община Бургас ще увеличи дела си в дружеството с цел запазване собствеността на спортната база и развие на футбола. На срещата присъства и депутатът Християн Митев, който също подкрепи създаването на комисия, която да реши казусите около ПФСК „Черноморец“. От срещата стана ясно, че няма промяна на ПУП и теренът на стадион „Черноморец“ може да се използва само за спорт. Тома Томов апелира за обединяване на всички политически партии около казуса и призова да не се употребява „Черноморец“ за политически борби. Кметът Димитър Николов изрази удовлетворение от решенията на срещата и призова за съгласие и единодушие в името на бъдещето на отбора и гарантиране на обществения интерес относно спортната база.

„Радвам се, че общинските съветници стигнаха до обща позиция за реални действия по решаване на проблемите с Черноморец“, заяви още Николов. Представителите на политическите партии решиха още с докладна записка да подкрепят дейността на сдружение „Бъдеще за Черноморец“ за набиране на средства от спонсори за подготовка и участие на футболния отбор  „Черноморец“ в бъдещите срещи и влизането му в А група. На срещата при кмета присъстваха общинските съветници Димитър Людиев, Калчо Белов, Георги Дражев, Ангел Божидаров, Евгений Мосинов, членовете на сдружение „Бъдеще за Черноморец“.    

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Понякога в дъжда има толкова много красота...
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или