Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Окончателно: Чадърите в центъра ще бъдат бели, без рекламни надписи

Автор: "PoligrafF", от 24.04.2018 1
Решението бе прието с 36 гласа "за", 4 "против" и 7 "въздържали се".

Повече от час и половина продължи дебатът по измененията на Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градско обзавеждане на територията на Община Бургас. В крайна сметка Общински съвет реши - чадърите на търговските обекти в центъра на града ще бъдат бели, без рекламни надписи.

Решението бе прието с 36 гласа “за”, 4 “против” и 7 “въздържали се”, въпреки че докладната намери достатъчно противници и получи достатъчно критики. Основният й противник бе Ангел Божидаров, който я определи като акт на “неосоциализъм”. Сред коментарите по темата се появиха и опасения, че промените ще натоварят бюджета на търговците, които ще имат едва месец, за да подменят съоръженията си, така че да отговарят на изискванията.

В защита на проекта също се изказаха редица общински съветници, предимно от групата на ГЕРБ. Калояна Живкова, посочи, че подобни наредби функционират в страни като Италия, Франция, Великобритания и Германия, като тяхната цел е да защитят облика на историческите центрове на големите градове, където са най-големите потоци от туристи.

Евгений Мосинов от БСП определи докладната като “ход в правилна посока”, но коментира, че настоящата й формулировка е небалансирана. По думите му, подобни правила трябва да има и за фасадите на сградите. Трябвало да се промени и формулировката на регулацията, тъй като в момента целяла да постигне трудната мисия да въведе единна естетика и едновременно с това да стимулира рекламата.

Сред предложенията към докладната имаше едно единствено, включващо рекламни надписи, при това от вътрешната страна на чадърите. То не бе прието. Срещу него гласуваха 18 съветници, 21 се въздържаха. Едва 9 души гласуваха “за”.

Новият регламент ще влезе в сила от 1-ви юни. Това решиха още съветниците, приемайки допълнение към докладната с 39 гласа “за” и 1 “против”. Трима се въздържаха. Тя ще определя унифициран облик на чадърите по пешеходните улици “Александровска” и “Богориди”, по ул. “Батемгерг”, както и на площадите “Тройката” и “Св. Св. Кирил и Методий”.

Добави в Svejo

Коментари (1)

Вашето име, 25.04.2018, 11:29
Борците срещу КОРУПЦИЯТА в Бургас от НФСБ и СЕК, взеха че я ПРЕГЪРНАХА заради далаверата с едни БЕЗПЛАТНИ РЕКЛАМНИ ЧАДЪРИ .

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Честита първа пролет!
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или