Опасно мобилно приложение за анонимна комуникация набира популярност сред децата

Автор: "PoligrafF", от 10.02.2019 0
Освобождавайки ги от самоличност обаче приложението ги прави и уязвими към атаки от недоброжелатели.

Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата у нас, предупреждават специалисти. То представлява платформа за абсолютно анонимна комуникация, позволявайки на младежите да общуват без да посочват никакви лични данни. Освобождавайки ги от самоличност обаче приложението ги прави и уязвими към атаки от недоброжелатели.

Вече са подадени два сигнала за посегателство срещу 14-годишни момичета, предава БНТ. В единия от случаите неизвестен потребител започнал да обработва тийнейджърката. Опитът му бил пресечен, но предвид абсолютната анонимност на потребителя, до арест така и не се е стигнало.

Приложението се казва “Телоним”, а създателите му го рекламират като “най-искреното място в интернет”, на което можеш да пишеш всичко, без да казвай кой си и без да оставяш следи към себе си.

”Когато ти си анонимен и контактуваш с анонимен - не знаеш кой стои от другата страна. Наистина през това приложение за съжаление много педофили търсят контакт с децата. А много от тях имат нужда от изява и от разговор, който да е анонимен, защото се притесняват, че някой може да ги съди. Категорично ги съветваме да не свалят това приложение”, коментира Антоанета Василева от Асоциация “Родители” в ефира на Националната телевизия. По думите й, “най-искреното място всъщност би трябвало да бъде вкъщи”.

”Разговорът на родител с дете на тема “Какво правиш в интернет, какви приложения ползваш, кое ти е интересно” е изключително важен и ценен”, посъветва Георги Апостолов - координатор на Центъра за безопасен интернет.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или