Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Орбан заяви, че Унгария не иска бежанци и настоя за 440 млн. евро от ЕС за оградата

Автор: "PoligrafF", от 08.09.2017 0
Въпреки решението на Европейски съд, Унгария не желае да приема бежанци. Не била имиграционна държава и затова нямало да допусне да бъде принуждавана от ЕС, предаде Дойче веле.

Въпреки решението на Европейски съд, Унгария не желае да приема бежанци. Не била имиграционна държава и затова нямало да допусне да бъде принуждавана от ЕС, предаде Дойче веле.

Неговата страна щяла да приеме за сведение решението на Европейския съд, защото зачитала правото и законите в ЕС, заяви Виктор Орбан пред държавното радио. Същевременно обаче съдебното решение не можело да бъде повод за промяна на унгарската политика, базираща се на отказ за прием на бежанци.”Досега водехме юридическа борба, а сега ще трябва да водим и политическа”, заяви още унгарският премиер.

Будапеща иска да постигне отмяна на квотния принцип за разпределението на бежанци, приет през 2015 година, и да се погрижи за това той да не бъде заменен от друг подобен механизъм. По-рано Европейският съд отхвърли жалбите на Унгария и Словакия срещу квотния принцип за разпределяне на бежанците в рамките на ЕС. Тъй като решението на съда не може да бъде обжалвано, двете страни би трябвало да приемат определена квота мигранти против волята си, коментира Дойче веле.

В решението на Съвета на министрите на ЕС се предвижда всяка страна от Общността да приеме предварително определен брой бежанци.Унгарският външен министър Петер Сиярто определи решението на Европейския съд като “възмутително”. Според него, то е израз на една политика, “която изнасилва европейското право”.

Унгарският премиер Орбан пък заяви, че за разлика от други страни, Унгария никога не е била колониална страна и затова не била задължена да приема чужденци.Виктор Орбан отново настоя ЕС да изплати на страната му 440 милиона евро, вложени в строежа на оградата по унгарската граница. Според него тя служела не само за защитата на унгарските граждани, а и на австрийците, германците и другите европейски народи от неконтролираната миграция.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или