Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Остават 11 часа до влизане в сила на закона за ограничаване на пушенето

Автор: "PoligrafF", от 18.12.2010 3
11 часа, 11 минути и 11 секунди остават до влизането в сила на новия закон, който чувствително ще ограничи местата, на които може да се пуши свободно и ще въведе нови правила, които, макар и да не са идеални, значително ни доближават до практиката на страните, които могат да служат за пример в борбата с тютюневия дим.

11 часа, 11 минути и 11 секунди остават до влизането в сила на новия закон, който чувствително ще ограничи местата, на които може да се пуши свободно и ще въведе нови правила, които, макар и да не са идеални, значително ни доближават до практиката на страните, които могат да служат за пример в борбата с тютюневия дим. Това показва часовникът на сайта на Гражданска инициатива “България без дим”.

До утре всички заведения и обществени сгради в страната трябва да са приведени в съответствие с наредбата на Министерския съвет, която урежда прилагането на закона и наказанията за неговото неспазване. В близките дни членове на гражданска инициатива “България без дим” ще преминат обучение в Министерството на здравеопазването, за да могат да осъществяват граждански контрол на спазването на закона заедно с инспекторите от РИОКОЗ.

От сдружението са установили контакт с ръководствата на всички молове и големи заведения и са обсъди с тях намеренията за привеждане на управляваните от тях обекти в съответствие с изискванията на наредбата.

 „Твърдо вярваме, че именно водещи обекти като моловете могат да дадат положителния пример на собствениците на всички по-малки бизнеси и да им покажат, че ограничаването на пушенето може да им донесе много повече позитиви, отколкото вреди”, коментират от сдружението.

Добави в Svejo

Коментари (3)

анонимен, 18.12.2010, 12:51
И к'во ся. Мислите ли че няма да се пуше на закрито повече - лъжете се. Заведенията ще фалират, ако разчитат на непушачите. Та те не пушат щот нямат пари да си купят цигари, камоли по заведения да ходят.
Непушач, 18.12.2010, 12:53
Хайде моля ти се! Не се престаравай просто ти е тъпо защото си ограничен, не само умствено, но и законно. Пушач злобен!
непушач, 19.12.2010, 13:26
Ще фалирам ,ако не се пуши в заведението ми! Кой ще ме храни тогава?

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или