Отбелязваме Международния ден на електронната книга

Автор: "PoligrafF", от 18.09.2018 0
Всеки може да се включи в онлайн отбелязването на този ден, като сподели коя книга чете на електронен носител.

Днес отбелязваме Международния ден на електронната книга. “Празникът” бе учреден през 2014-а година и цели да популяризира литературата, през призмата на модерните технологии и възможности на книгоиздаването.

Според едно от последните изследвания, почти една трета от хората над 18 години са прочели поне по една е-книга през 2013-а година. Това говори за повишаване в интереса към литературата, която сякаш не беше много на мода през последните десетилетия.

Електронната ера, обаче, може както да изпрати книгите в историята, така и да ги върне на дневен ред. Именно това представляват е-книгите - модерен, технологичен, достъпен и привлекателен за младите начин да се докоснат до съкровищницата на литературата - професионална, научно-популярна и художествена.

Организатор е един от най-големите световни доставчици за е-книги, аудиокниги и видео материали за библиотеки. Тяхната цел, освен да популяризират електронната книга като начин на четене, но и самата литература. Партньори са им библиотеки, образователни организации и др.

Всеки може да се включи в онлайн отбелязването на този ден, като сподели коя книга чете на електронен носител и защо се възползва от този нов начин на четене чрез хаштаг #eBookLove в социалните мрежи.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или