Отбелязваме Световния ден за борба с тормоза в училище

Автор: "PoligrafF", от 27.02.2019 0
Той е известен още като Ден на розовата фланелка.

Днес отбелязваме Световния ден за борба с тормоза в училище, още известен като Деня на розовата фланелка. Според някои от статистиките, над 70% от учениците са обект на тормоз от страна на връстници, което може да стане причина за тежки емоционални последици. Днешният ден има за цел да промотира разбирателството и толерантността.

Историята на Деня на розовата фланелка започва в Канада, през 2007-ма година. Група ученици решават да сложат розови блузи в подкрепа на свой съученик, който е обект на подигравки заради цвета на тениската си. Над 50 момчета се появяват облечени в розово.

Това слага край на тормоза, но се превръща и в традиция, която вече обхваща голяма част от цивилизования свят. От няколко години денят се отбелязва и у нас в последната сряда на февруари. Различни инициативи се осъществяват в училищата, социалните медии и в големите градове. 

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или