Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Отложиха с година свързването на касовите апарати с НАП

Автор: "PoligrafF", от 18.06.2011 7
Отлагат с година задължителното свързване на касовите апарати с НАП, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков на форум на предприемачи и ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на партията.

Отлагат с година задължителното  свързване на касовите апарати с НАП, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков на форум на предприемачи и ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на партията.

Близо 300 000 обекта поради затруднения все още не са изпълнили мярката и няма да успеят да го направят до края на септември, както предвижда наредбата, показват данните на финансовото министерство.  

Целта на отлагането е малкия и среден бизнес да бъдат временно разтоварени от тази мярка в условията на финансово-икономическа криза, се посочва в съобщението.

”Наредбата има своите предимства за изсветляване на бизнеса и ще окаже влияние върху събираемостта на данъците, но в момента бизнесът е притиснат от кризата и тази стъпка ще ни даде възможност да поемем глътка въздух, да се стабилизираме”, е коментарът на предприемачи от различните райони в страната.

Отлагането на връзката между касовите апарати и НАП няма да важи единствено за аптеките. Фармацевтите остават задължени да свържат фискалните си апарати с компютърните системи на приходната администрация.

Добави в Svejo

Коментари (7)

Петър И., 18.06.2011, 16:22
Това е добра новина! Браво!
Слави, 18.06.2011, 16:25
А какво става с тия дето вече ги натоварихте нали щяхте да ни затварате след 30 септември или се спазарихте с големите а ние с по един обект взехме ви насериозно НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ ПОВЯРВАМ !!!!!
Гоце, 18.06.2011, 16:26
Това вашто на нищо не прилича г-да управляващи! Като се каже нещо поне не го променяйте 20 пъти, моля ви, че ставате смешни...
АНОНИМЕН, 18.06.2011, 16:31
НАЛИ ЩЯХА ДА ЗАКРИВАТ "НЕЧЕСТНИТЕ" ФИРМИ. ДОПРЕДИ СЕДМИЦА ТАКА ГОВОРЕШЕ ЕДИН МИНИСТЪР.
Келеш, 18.06.2011, 16:34
Сега търговците ще крадят по–спокойно и...законно! АМИН!
АНОНИМЕН2, 19.06.2011, 12:55
Който иска да краде ще си краде.... цялата работа е че трябваше да се усвоят едни гооооуеми пари по изграждането на таз глупава система за връзка с НАП! В световен мащам само държави от третия свят "като нас" имат фискални закони smile Касовия апрат не е измислен от данъчни, и целта не е била да се упражнява контрол на данъците!
АНОНИМЕН3, 19.06.2011, 23:03
Изложи се Дянков! Никой вече няма да ти повярва за нищо. А може би е предизборно. Датата 30.09.11 е много близка с тази на изборите.

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или