Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

От март плащаме онлайн таксите за всички детски заведения в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 12.02.2015 0
Новата електронна система за плащането на таксата за детска градина в Бургас стартира успешно. Услугата беше въведена от 1 февруари пилотно в четири детски градини - ОДЗ №1 "Морска звезда", ОДЗ № 2 "Звездица Зорница", ЦДГ № 2 "Х. К. Андерсен" и ЦДГ № 6 "Вълшебство". През първия медец от въвеждането на услугата от нея са се възползвали 45 родители.

Новата електронна система за плащането на таксата за детска градина в Бургас стартира успешно. Услугата беше въведена от 1 февруари пилотно в четири детски градини - ОДЗ №1 “Морска звезда”, ОДЗ № 2 “Звездица Зорница”, ЦДГ № 2 “Х. К. Андерсен” и ЦДГ № 6 “Вълшебство”. През първия медец от въвеждането на услугата от нея са се възползвали 45 родители.

От 1 март родителите на децата от всички детски заведения на територията на община Бургас ще имат възможността да плащат таксата по интернет. Община Бургас въвежда тази модерна услуга за първи път в България. В системата ще се влиза от адреса за записването на децата в градините. При отварянето на страницата е необходимо да се влезе в меню “ЗАДЪЛЖЕНИЯ”. Следва въвеждане на ЕГН на детето и натискане на бутон  “ПЛАТИ”. Данните се изпращат към картовия оператор “БОРИКА”.

По този начин системата не обработва данни за картата на потребителя, което е гаранция, че с тях не може да се злоупотреби.Администраторите са предвидили страница за задаване на въпроси от страна на родителите при нужда от повече информация или възникване на проблеми.След извършване на плащането по електронен път системата прави оповестяване за успешно извършена операция.

Ако възникне проблем с интернет връзката и плащането не бъде оповестено своевременно, се блокира възможността то да бъде направено повторно.Плащането на таксата ще става от 1 до 10 число всеки месец след като предварително родителите попълнят специална бланка в детската градина на детето им. Дори и да са се регистрирали в електронната система, те пак ще имат възможността да платят на място.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или