Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

От 2 до 10 години затвор за лица, внасящи смут в банковата система

Автор: "PoligrafF", от 16.07.2014 0
Наказание от 2 до 10 години затвор очакват лица, внасящи смут в банковата система. Това решиха депутатите днес, приемайки на първо четене промените в Наказателния кодекс, предава Нова телевизия. Поправките в закона бяха инициирани от Българската народна банка, след като слухове за евентуална липса на ликвидност предизвикаха паника сред клиентите на една от най-големите български банки.

Наказание от 2 до 10 години затвор очакват лица, внасящи смут в банковата система. Това решиха депутатите днес, приемайки на първо четене промените в Наказателния кодекс, предава Нова телевизия. Поправките в закона бяха инициирани от Българската народна банка, след като слухове за евентуална липса на ликвидност предизвикаха паника сред клиентите на една от най-големите български банки.

Новите текстове гласят, че който разпространява заблуждаваща или невярна информация, или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на смут и страх в населението се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години. Когато с тази дейност са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба от 5 до 10 хиляди лева.

Поправките бяха приети на първо четене с 90 гласа “за”, 5 “против” и 48 “въздържали се”. Зад новите текстове застанаха депутатите от ГЕРБ и ДПС. Народните представители от “Коалиция за България” се въздържаха, обосновавайки се с това, че така формулирани, текстовете заплашват свободата на словото.

”Този текст навява на мисълта, че някой се опитва да създаде закон за защита на банките, които в условията на финансов капитализъм играят основна роля”, коментира Янаки Стоилов от групата на КБ и попита означава ли това, че този сектор от властта трябва да се ползва със свръх защита. 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или