Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Петкова предлага тройно увеличение на санкциите за кражба на ток

Автор: "PoligrafF", от 27.09.2016 0
По инициатива на енергийния министър Теменужка Петкова работна група в Министерството на енергетиката ще обсъди законодателни промени, целящи минимизиране кражбите на електроенергия.

По инициатива на енергийния министър Теменужка Петкова работна група в Министерството на енергетиката ще обсъди законодателни промени, целящи минимизиране кражбите на електроенергия.

”Предстои в края на годината да бъдат изготвени промени в Закона за енергетиката, свързани с преминаването към пълна либерализация на електроенергийния пазар у нас. Бихме могли да изготвим и текстове, с които да се разреши проблемът с посегателствата срещу енергийни обекти. Те да се разглеждат по бързо производство, а санкциите за нарушителите да са в по-значими размери”. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на дискусия, посветена на превенцията на кражбите на електроенергия и енергийни съоръжения.

”Заедно с Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъдим увеличение на цената на електроенергията, която ще се плаща от недобросъвестните клиенти. Към момента нарушителите заплащат за три месеца, ще променим този срок на шест”, каза още Петкова. Идеята й е глобата да скочи почти три пъти - от 7 на 20 стотинки, но крайното решение ще бъде предложено от специално сформираната работна група.

”Кражбите по електропреносната мрежа касаят всички нас – тази сметка я плащат и битови, и индустриални потребители. Освен това посегателствата срещу обекти от критичната енергийна инфраструктура излагат на риск сигурността на системата”, каза още Петкова.

По време на дискусията трите електроразпределителни дружества представиха статистика за извършените нарушения. През изминалата година в 17 обекта на “Електроенергиен системен оператор” ЕАД са извършени посегателства, довели до генерирането на значими загуби.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или