Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петков: Продължаваме да търсим начин за преизчисляване на пенсиите

Петков: Продължаваме да търсим начин за преизчисляване на пенсиите

Социалният министър участва в спешна среща с НОИ в МС заради ощетените пенсионери.

Спешна среща в Министерския съвет със социалния министър и шефа на НОИ за новата формула за изчисляване на пенсиите. След съвещанието, социалният министър Бисер Петков коментира, че реформата била "консенсусно предприета".

"На тази среща бяха обсъдени всички възможни ефекти от тази промяна. Общата воля е да не се допусне неблагоприятно отражение на новите правила върху бъдещите пенсионери", заяви министър Петков. Той подчерта, че става дума не за отпуснати пенсии, които ще продължават да се изплащат в размера, който са отпуснати, а за бъдещи пенсии.

"Волята на премиера е да не се допуска ощетяване на нито едно лице, така че с експертите ще продължим разговора как да се изпълни това поръчение", заключи Бисер Петков, предава БНТ.

Както вече Ви информирахме, първите анализи на НОИ показват, че една трета от бъдещите пенсионери ще бъдат ощетени от новата система, която ще намали драстично размера на пенсиите им. Причината за това е, че ще се вземат предвид доходите на пенсионерите след 2000 година. Данните на НОИ показват, че повече от половината от новите пенсионери ще получат увеличение, но една трета ще получават по-малко от очакваното.

От социалното министерство заявиха, че причините и мотивите за тази промяна са били свързани с това да се обвърже по-тясно размера на пенсиите с осигурителния принос и тя да се изчислява на база на официални, верифицирани данни, които са постъпили от работодателите в регистъра на осигурените лица. Целта била да се ограничат възможностите за злоупотреби с осигурителни документи, на база на които се изчислява пенсията и да се ускори процесът на отпускане на пенсиите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега