Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Петък 13-и е! Черен или не е този ден?

Автор: "PoligrafF", от 13.10.2017 0
На тази дата мнозина са така парализирани от страх, че дори не стават от леглото.

Петък 13-и е известен от незапомнени времена като „черен петък“ и досега продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първобитен страх. На тази дата мнозина са така парализирани от страх, че дори не стават от леглото. Други отказват да летят със самолет, да пътуват въобще, трети отлагат покупката на жилище.

Изчислено е, че на този ден само в САЩ бизнесът губи над 1 милиард долара, тъй като много хора просто не отиват на работа. Страхът от петък 13-и измъчва между 18 и 23 милиона американци.

Страхът пред съчетанието на петък и 13-о число крие корените си в древността. Според поверията в такива дни на шабаш долитали по 12 вещици, а като 13 на веселието се появявал самият Сатана. Някои тълкуватели на библейските текстове са убедени, че именно в такъв ден Ева и Адам са откъснали забранения плод. И в самия “черен” петък Каин е убил своя брат Авел. Мит, реалност или просто втълпения, този ден съществува и много хора вярват, че именно на ден като днешния ще им се случи нещо лошо.  

Ние решихме, че все пак ще е добре, ако разгледаме числото 13 от нумерологична гледна точка, както и петъка като ден от седмицата. Ето до какви изводи стигнахме:  

Нумерология на числото 13  

Числото 13 е комбинация от 1 - Слънцето и от 3 - Юпитер. Слънцето причинява на Юпитер нещастия и ускорява хода на събитията, но също дава положителни черти, присъщи на единиците.

13 е число на практичните, бдителни и надеждни хора, които лесно вникват в същността на нещата, постигат научни успехи, а задълбоченият им интерес към мирогледното разбиране може да им донесе свръхестествени сили.  

Според съвременната западна нумерология отдава предпочитание на опростения числов код, основан на теориите на Питагор, т.е. при този метод числата се свеждат до цифрите от 1-9, като се събират всички цифри съдържащи се в числото. Така например числото 13 е съкратено до 4 (1+3).

В нумерологията  4 означава устойчивост и здравина. Неговата надеждност е представена с квадрат – 4-те страни на космоса, 4-те времена на годината и 4-те елемент „огън“, „земя“, „въздух“ и „вода“. Затова, отново, от гледната точка на западната нумерология няма нищо негативно в числото „13″. В негативното възприемане на това число лежи само психологията, твърдят учените.

Петък като ден от седмицата              

На всеки ден от седмицата съответства планета:

Понеделник = Чандра [Луна]

Вторник = Мангала [Марс]

Сряда = Буддха [Меркурий]

Четвъртък = Гуру [Юпитер]

Петък = Шукра [Венера]

Събота = Шани [Сатурн]

Неделя = Сурйа [Слънце]

Тъй като на всеки ден от седмицата съответства една от седемте планети, то всички дни от седмицата носят качествата на тези планети. Петъкът е денят на Венера, а това е благоприятно за всичко, което съответства на планетата и неблагоприятно за всичко, което не съответства.

Качествата на Венера са красота, хармония, разкош, комфорт, желания, удоволствия. Затова в петък трябва да се купуват украшения, дрехи, цветя, да се ухажва противоположния пол, да се ходи на гости, да се приемат гости, да се получават удоволствия, да се отделя внимание на материалният аспект на живота – т.е. ден за празници.

Очевидно е, че в петък 13-и няма място за притеснения и налудничави внушения - забавлявайте се и си втълпете, че ще Ви върви в този ден, и така ще бъде!

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

А Вие написахте ли писмо на Добрия старец вече? Защото под елхата на…
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или