Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Петък 13-и е! Черен или не е този ден?

Автор: "PoligrafF", от 13.04.2018 0
Страхът пред съчетанието на петък и 13-о число крие корените си в древността.

Петък 13-и е известен от незапомнени времена като „черен петък“ и досега продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първобитен страх. На тази дата мнозина са така парализирани от страх, че дори не стават от леглото. Други отказват да летят със самолет, да пътуват въобще, трети отлагат покупката на жилище.

Изчислено е, че на този ден само в САЩ бизнесът губи над 1 милиард долара, тъй като много хора просто не отиват на работа. Страхът от петък 13-и измъчва между 18 и 23 милиона американци.

Страхът пред съчетанието на петък и 13-о число крие корените си в древността. Според поверията в такива дни на шабаш долитали по 12 вещици, а като 13 на веселието се появявал самият Сатана. Някои тълкуватели на библейските текстове са убедени, че именно в такъв ден Ева и Адам са откъснали забранения плод. И в самия “черен” петък Каин е убил своя брат Авел.

Мит, реалност или просто втълпения, този ден съществува и много хора вярват, че именно на ден като днешния ще им се случи нещо лошо. Ние решихме, че все пак ще е добре, ако разгледаме числото 13 от нумерологична гледна точка, както и петъка като ден от седмицата. Ето до какви изводи стигнахме:  

Нумерология на числото 13  

Числото 13 е комбинация от 1 - Слънцето и от 3 - Юпитер. Слънцето причинява на Юпитер нещастия и ускорява хода на събитията, но също дава положителни черти, присъщи на единиците.

13 е число на практичните, бдителни и надеждни хора, които лесно вникват в същността на нещата, постигат научни успехи, а задълбоченият им интерес към мирогледното разбиране може да им донесе свръхестествени сили.  

Според съвременната западна нумерология отдава предпочитание на опростения числов код, основан на теориите на Питагор, т.е. при този метод числата се свеждат до цифрите от 1-9, като се събират всички цифри съдържащи се в числото. Така например числото 13 е съкратено до 4 (1+3).

В нумерологията  4 означава устойчивост и здравина. Неговата надеждност е представена с квадрат – 4-те страни на космоса, 4-те времена на годината и 4-те елемент „огън“, „земя“, „въздух“ и „вода“. Затова, отново, от гледната точка на западната нумерология няма нищо негативно в числото „13″. В негативното възприемане на това число лежи само психологията, твърдят учените.

Петък като ден от седмицата              

На всеки ден от седмицата съответства планета:

Понеделник = Чандра [Луна]

Вторник = Мангала [Марс]

Сряда = Буддха [Меркурий]

Четвъртък = Гуру [Юпитер]

Петък = Шукра [Венера]

Събота = Шани [Сатурн]

Неделя = Сурйа [Слънце]

Тъй като на всеки ден от седмицата съответства една от седемте планети, то всички дни от седмицата носят качествата на тези планети. Петъкът е денят на Венера, а това е благоприятно за всичко, което съответства на планетата и неблагоприятно за всичко, което не съответства.

Качествата на Венера са красота, хармония, разкош, комфорт, желания, удоволствия. Затова в петък трябва да се купуват украшения, дрехи, цветя, да се ухажва противоположния пол, да се ходи на гости, да се приемат гости, да се получават удоволствия, да се отделя внимание на материалният аспект на живота – т.е. ден за празници.

Очевидно е, че в петък 13-и няма място за притеснения и налудничави внушения - забавлявайте се и си втълпете, че ще Ви върви в този ден, и така ще бъде!

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Юни дойде и Бургас откри плажния сезон!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Как ще прекарате летния си отпуск?

На почивка в страната. На почивка в чужбина. Ще правим ремонт у дома. Ще си отспя. Какъв отпуск?
виж резултатите или