Пижо, Пенда и Баба Марта ще връзват мартенички на бургазлии на 1-ви март

Автор: "PoligrafF", от 15.02.2019 0
В 12:00 часа младите таланти ще бъдат на две от най-възловите места в града - Автогара Юг и спирката на Операта.

На 1 март деца от Театрална школа “Детско царство” към ЦПЛР- Бургас ще влязат в ролите на Пижо, Пенда и Баба Марта, за да окичат бургазлии и гостите на града с мартенички. В 12:00 часа младите таланти ще бъдат на две от най-възловите места в града - Автогара Юг и спирката на Операта.

Над 500-те мартеници, които ще бъдат раздадени на празника, са изработени от сръчните ръце на деца от 28  бургаски детски градини, от ОП “Морски знаци и ЦПЛР- Бургас. Кампанията за изработване на мартеници от малчугани  от детски градини за гражданите на Бургас се провежда за първи път по инициатива на Центъра за подкрепа на личностното развитие. Идеята е децата от ранна възраст да развият у себе си желание за  благотворителност и доброволчество. Повечето от мартениците са уникати, изработени от природни материали, съчетани с креативни идеи.

180 от изработените 500 мартеници ще бъдат дарени на Посолството на Република България в Словашката република. Поводът е прием по повод Националния празник на страната ни - 3 март, на който по традиция  Посолството подарява на присъстващите по една мартеница - символ в българските традиции на настъпващата пролет, носещ пожелание за здраве, плодородие, чистота и щастие.

Част от мартениците посолството ще дари на Българското средно училище “Христо Ботев” в Братислава за радост на децата.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или