Писателката Елизабет Костова представя "Земя на сенки" в Бургас

Автор: "PoligrafF" , от 29.09.2017 0
Известната писателка Елизабет Костова ще представи новия си роман "Земя на сенки" в бургаска книжарница на пл. "Тройката 4" на 30 септември от 18.00 ч. Елизабет Костова е възпитаник на университета Йейл и съосновател на фондация "Елизабет Костова", работеща в подкрепа на писатели и преводачи на български и английски език.

Известната писателка Елизабет Костова ще представи новия си роман “Земя на сенки” в бургаска книжарница на пл. “Тройката 4” на 30 септември от 18.00 ч. Елизабет Костова е възпитаник на университета Йейл и съосновател на фондация “Елизабет Костова”, работеща в подкрепа на писатели и преводачи на български и английски език.

Два романа бележат творческата й кариера - дебютният “Историкът” е носител на престижните награди Quill за “Дебют на годината” за 2005 г. и награда Book Sense в категория “Проза за възрастни” за 2006 г. “Историкът” е включен в списъка “Десетте най-добри книги на годината” на USA Today. Той има издания в над 40 страни по света, включително и у нас.

”Крадци на лебеди” е вторият роман на Костова, който българската публика познава. ”Земя на сенки” (в превод на Надежда Розова) изследва отпечатъка на миналото, надеждата и смисъла, които понякога се таят в пепелището на голяма загуба. Американката Александра Бойд идва в България - един загадъчен и примамлив къс от света, поела по дирята на спомените и обзета от желание да изкупи вината си за изчезването на своя брат.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Юни дойде и Бургас откри плажния сезон!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Как ще прекарате летния си отпуск?

На почивка в страната. На почивка в чужбина. Ще правим ремонт у дома. Ще си отспя. Какъв отпуск?
виж резултатите или