Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плевнелиев: Работим за увеличаване на туристическия и икономически обмен със Саудитска Арабия

Плевнелиев: Работим за увеличаване на туристическия и икономически обмен със Саудитска Арабия

Принц Султан Бин Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд заяви, от своя страна, че България и държавите от Югоизточна Европа имат големи природни дадености и богато културно наследство.

България разполага с отлични условия за развитието на всички видове туризъм - морски, планински, културен, спа и рехабилитационен и се нуждае от силни партньори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща на „Дондуков“ 2 с Негово Кралско Височество принц Султан Бин Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Кралство Саудитска Арабия. 

Българският държавен глава потвърди решимостта на страната ни да привлече повече инвестиции в бързо развиващите се сектори на туризма, високите технологии и автомобилната индустрия и подчерта конкурентните предимства на България в региона на Югоизточна Европа – стратегическо разположение, ниско равнище на държавен дълг, консервативна фискална политика, квалифицирани кадри.

"Българското общество е пример не само на Балканите, но и в Европа за мирно и толерантно съжителство на различни религиозни групи", добави Росен Плевнелиев. Принц Султан Бин Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд заяви, от своя страна, че България и държавите от Югоизточна Европа имат големи природни дадености и богато културно наследство и Саудитска Арабия е готова да засили партньорството и да увеличи инвестициите си в туризма и икономиката. Припомняме Ви, че вчера бе подписан и Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на туризма между Република България и Кралство Саудитска Арабия.

По време на срещата президентът Росен Плевнелиев отбеляза и големите възможности за реализирането на успешни съвместни проекти в енергетиката, както и в селското стопанство и отбеляза възможността инвеститорите да се възползват от финансова подкрепа по линия на европейските фондове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега