Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Плевнелиев отстъпи правото за съставяне на служебен кабинет на Радев

Автор: "PoligrafF", от 21.12.2016 0
Държавният глава посочи, че отговорността за разпускането на парламента и насрочването на нови избори е на новоизбрания президент Румен Радев. Поради тази причина, според него било коректно и правилно именно приемникът му да състави служебното правителство.

”И третият мандат беше върнат. Положих всички усилия да избегнем предсрочните избори. До последния момент се надявах, че парламентарните сили ще успеят да намерят консенсус за съставяне на правителство. Не защото не мога да съставя служебен кабинет, или защото строя някаква сложна схема, а защото нося отговорност за бъдещето на България”, заяви президентът Росен Плевнелиев на извънреден брифинг, след срещата си с Реформаторския блок.

Държавният глава посочи, че отговорността за разпускането на парламента и насрочването на нови избори е на новоизбрания президент Румен Радев. Поради тази причина, според него било коректно и правилно именно приемникът му да състави служебното правителство, което ще поеме юздите на властта до предсрочните избори.

Плевнелиев припомни, че е предложил на Радев да съставят заедно служебното правителство, или да назначи избрания от него кабинет, за да няма три смени на властта в рамките на няколко месеца, но е получил отказ. Въпреки това, държавният глава подчерта, че е готов да предприеме тези стъпки и в момента.

”Приемо-предаването на две служебни правителства, едното от които управлявало по празниците, не е добро решение за държавата. Аз съм отговорен човек и експерименти няма да допусна. Така разбирам дълга си”, заяви още Плевнелиев.

Той каза, че се гордее с двете служебни правителства, които е назначил в рамките на мандата си и смята, че е в състояние да назначи и трето, но не смята, че това е правилната тактика. Според него, формирането на правителство с 20 работни дни няма никакъв смисъл и ще направи държавата за смях пред европейските и световните партньори.

Плевнелиев обяви още, че е готов на момента да подпише назначаването на служебния кабинет на Радев, ако новоизбраният държавен глава реши да се обърне към него преди да встъпи в длъжност. По този начин той щял да докаже, че не цели да “удължи живота” на правителството в оставка, а да избегне подмятането на властта.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или