Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Победата на Франсоа Оланд заплашва бъдещето на ЕС

Автор: "PoligrafF", от 07.05.2012 3
Бъдещето на ЕС беше хвърлено в безпорядък, след като социалистът Франсоа Оланд беше избран за президент на Франция, а гръцките избиратели се насочиха към партии, които се противопоставят на спасителните програми за страната, което поражда опасения, че усилията за икономии в Европа може да бъдат осуетени.

Бъдещето на ЕС беше хвърлено в безпорядък, след като социалистът Франсоа Оланд беше избран за президент на Франция, а гръцките избиратели се насочиха към партии, които се противопоставят на спасителните програми за страната, което поражда опасения, че усилията за икономии в Европа може да бъдат осуетени, съобщава Bloomberg.

Според британското издание Daily Express Франция е гласувала “за вредните разходи” и победата на Оланд ще има сериозни последици за Еврозоната. Германските медии пък съобщават, че победата на Оланд е поражение за германската канцлерка Ангела Меркел, която до последния момент подкрепяше консерватора Никола Саркози.

Самият Франсоа Оланд казва, че победата му поставя началото на ново движение, което се надига в цяла Европа. Той предупреди европейските лидери, че ще настоява на своето обещание да пренасочи усилията на ЕС от мерки на строги икономии към растеж. “Във всички столици освен държавните и правителствени ръководителите, има хора, които се надяват и гледат към нас и искат да се сложи край на политиката на ограничения”, каза Франсоа Оланд, наричайки се “президент на младостта на Франция”.  

Междувременно еврото падна до 3-месечно дъно. В ранната лондонска търговия еврото поевтиня до 1,2955 долара, най-ниското му ниво от 25 януари, преди да се покачи до 1,2986 – 0,8% под затварянето му миналата седмица в Ню Йорк. Спрямо йената европейската валута се понижи с 0,9% до 103,59 йени.

Според експерти спадът се дължи на гласуванията в Гърция и Франция. Общото е, че хората не възприемат мерките за икономии, които са в основата на разрешаването на европейската дългова криза.

Добави в Svejo

Коментари (3)

Гербер, 07.05.2012, 11:54
За мен е още по-добре да няма ЕС, поне няма да им плащаме членство и да им вървим по свирката!
Анонимен, 07.05.2012, 12:37
За разлика от България, избирателите от Гърция и Франция си защитават интересите и гласуват правилно за комунистите и срещу корумпираните демократи и социалисти.
Iva, 07.05.2012, 17:50
Zachtiteni interesi kupeni na kredit, koito rano ili kusno, chte tryabva da plachtat...

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или