Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Повдигнаха обвинения срещу двама мъже за палеж в блока на фоторепортер

Автор: "PoligrafF" , от 26.10.2018 0
Единият от задържаните с инициали П.Б. е обвинен в подпудителство, а другият - Р.Я. - в осъществяването на деянието.

Бургаската районна прокуратура повдигна обвинения на двама мъже за палежа в блока, където се намира дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков. Единият от задържаните с инициали П.Б. е обвинен в подбудителство, а другият - Р.Я. - в осъществяването на деянието. Двамата ще отговарят пред Темида за нанасяне на значителни материални щети по електрическо табло с 27 броя електромери, и прекъсвачи.

Подробности по повдигнатите обвинения разкриха г-н Любомир Петров – Адм. ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас, г-жа Йовита Григорова – Зам. административен ръководител – Зам. апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Бургас и старши комисар Калоян Калоянов – Директорът на ОД на МВР – Бургас, които взеха участие в брифинг по темата.

Петров съобщи, че спрямо П.Б. е наложено задържане за срок до 48 часа и Районна прокуратура – Бургас вече е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. П.Б. е неколкократно осъждан, включително като ръководител на ОПГ, палеж, увреждане на чуждо имущество и за нанасяне на лека телесна повреда срещу пострадалия от палежа Борислав Пенков.

Той добави, че 33-годишният бургазлия Р.Я. е с повдигнато обвинение за фактическото извършителство на палежа, като към момента се укрива от органите на МВР. Р.Я. също има предходни осъждания, основно за кражби.

Адм. ръководител на Апелативна прокуратура бе категоричен, че ако Р.Я. бъде открит от страна на полицейските служители, то по отношение на него също ще бъде поискано налагането на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По думите му, наказанието, което предвижда закона за престъпното деяние, в което двамата мъже са обвинени е „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 8 години, но ако заключението по вече назначената по делото пожаро-техническа експертиза покаже, че пожара е можело да се разпространи  и по други имоти или е имало опасност за живота на самия г-н Пенков или на граждани живеещи в съседство на неговия апартамент, то обвинението ще бъде изменено, като в такъв случай предвижданото от закона наказание „лишаване от свобода“ е за срок от 3 до 10 години.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или