Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

"Подземен град" все пак ще има, но с европари

Автор: "PoligrafF", от 26.05.2015 0
Проектът за новата туристическа атракция на Бургас - комплексът "Подземния град", все пак ще се осъществи. Финансирането, обаче, ще дойде от ОП "Региони в растеж", вместо със заем по Европейската инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони JESSICA. Това решиха днес общинските съветници по време на редовното си заседание.

Проектът за новата туристическа атракция на Бургас - комплексът “Подземния град”, все пак ще се осъществи. Финансирането, обаче, ще дойде от ОП “Региони в растеж”, вместо със заем по Европейската инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони JESSICA. Това решиха днес общинските съветници по време на редовното си заседание.

”Подземният град” трябваше да превърне бомбоубежищата под Морската градина в уникален атракционен парк, запазвайки възможността укрепленията под земята да се използват и по предназначение, в случай на извънредни ситуации. Но с напредване на времето и инцидентното бликване на минерална вода, надеждите проектът да се осъществи сякаш започнаха да гаснат.

До този момент не са осъществени никакви строителни действия, с изключение на укрепителни такива след откриването на минералния извор. Той забави изпълнението на проекта и заради наличието на водата, и заради засекретените документи, които обясняват произхода й. Сега обаче Общински съвет отново сложи проекта на дневен ред.

По думите на зам.-кмета Йорданка Ананиева, общината се е спряла на програмата JESSICA поради това, че тогава не е било възможно да се търси финансиране с европари. Сега, с началото на новия програмен период, това вече е актуален вариант. Ако се възстановят вече изразходваните минимални суми, общината ще може да прекрати договора за заема без да дължи допълнителни такси.

Съветниците подкрепиха идеята. И така, макар дългоочакваната дата на откриването да не се вмести в настоящата 2015-а година, каквито бяха надеждите в началото, “Подземен град” все пак ще има.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или