Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Пожарната е проверила всички църкви и манастири, където ще има богослужения за Великден

Автор: "PoligrafF" , от 24.04.2019 0
МВР взема специални мерки за безопасност.

Във връзка с опазване на реда по време на Великденските празници е създадена необходимата организация с колегите от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, отбеляза на брифинг заместник-директорът на ГД “Национална полиция“ старши комисар Тодор Гребенаров. Той поясни, че вече са обследвани всички църкви и манастири, където ще има богослужения. Направени са  разстновки на сили и средства за осигуряване на безопасността на мероприятията. Пътните полицаи ще осигурят  безпрепятственото преминаване и облекчаване трафика около храмовете. Засилено полицейско присъствие ще има на други места, къде ще има по-голямо струпване на хора. Организация на работа има и на всички места, където се извършват ремонти по магистралите и първокласните пътища, за да може при необходимост да се регулира движението, допълни още “ старши комисар Гребенаров.

Главен комисар Николов, директор на ГДПБЗН съобщи, че във връзка с предстоящите празници са проверени 1607 обекта, в които се извършват богослужения.  Целта им е да се предвидят и избегнат рискови ситуации и възникване на инциденти, предвид очакваното  струпване на много хора. В храмовете е обърнато особено внимание на изправността на електрическите инсталации, обезопасяване на местата за палене на свещи, средствата за пожарогасене, осигуряване на условия за спешна евакуация. Над 1500 пожарникари ще бъдат дежурни по време на Великденските празници, включително и на територията на храмовете и ще осигуряват пожарната безопасност на гражданите по време на църковните богослужения.

Заместник-директорът на ГДГП ст. комисар Б. Костадинов информира, че са взети необходимите мерки по отношение на техническото осигуряване и личния състав на граничните пунктове по повод на предстоящите пътувания. Организирани са мероприятия с оглед  оптимизиране на трафика. Проведени са срещи с ръководителите на съпределните гранични пунктове, както и на съвместните ГКПП, за договаряне на общи мерки за ускоряване на проверките през почивните дни. Заместник-директорът на Гранична полиция призова  пътуващите в чужбина да проверяват предварително валидността на личните си документи. Непълнолетните български граждани, които пътуват непридружени, да носят нотариално заверена декларация от отсъстващия родител и копие от нея, което при излизане от страната остава на граничния пункт.

Със  съвместна заповед между АПИ, ГД „Национална полиция“ и ИААА от утре от 16 до 22 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над  12 тона. Целта на всички усилия, които предстои да положат всички свързани с организацията на движението институции, е да регулираме трафика в проблемните места по републиканските пътища и най-вече по магистралите, така че да създадем  максимална проходимост на пътните артерии, заяви регионалният министър Петя Аврамова. Тя апелира всички шофьори да проявяват разбиране и търпение и да спазват Закона за движение по пътищата и пътната маркировка, в участъците с ремонтни дейности.  Актуална информация за пътната обстановка ще може да се получава на сайта на АПИ и телефона на ситуационния център - 0700 130 20, допълни министър Аврамова.

Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата. Мерките включват проверка на всички сигнално-охранителни системи. Видеонаблюдението и контролът са проверени и тествани, личният състав е инструктиран, отбеляза транспортният министър Росен Желязков. Той уточни, че това са обичайни превантивни мерки, няма извънредна необходимост.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или