Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Поредната спецакция, този път срещу търговията с метали

Автор: "PoligrafF", от 22.06.2011 0
Специализираната операция се провежда на територията на цялата страна. Акцията се извършва съвместно от експерти от регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) и органи на МВР (представители на ГД „Криминална полиция”).

Специализираната операция се провежда на територията на цялата страна. Акцията се извършва съвместно от експерти от регионалните инспекции по околната среда и водите  (РИОСВ) и органи на МВР (представители на ГД „Криминална полиция”). Съвместните действия са насочени към противодействие на престъпленията, свързани с търговската дейност с отпадъци от черни и цветни метали.

Проверките са за превенция на кражбите на компоненти и съоръжения от електропреносната система и далекосъобщителната мрежа на страната, на магистрални кабели и елементи от обекти с национално значение, кабели от подвижни влакови съставки и временни връзки от системата на БДЖ. Този вид престъпления спомагат за осъществяване на значителен износ на цветни метали и нанасят сериозни материални щети.

До момента са извършени проверки на 116 фирми (от общо 178), като са проверени 146 площадки. Констатираните нарушения са за работа без лиценз, без сключени договори за покупко-продажба, за площадките за отпадъци, които работят без необходимото разрешително, за извършване на дейност без удостоверение за разкомплектоване и др.

Дадени са 30 предписания за констатирани нарушения по Закона за управление на отпадъците /ЗУО/, предстои съставянето на 7 акта. Издадено е предписание за преустановяване на дейности на една фирма в град Стара Загора и се подготвя заповед за спиране и затваряне на една площадка в град Самоков. Установено е, че 53 от проверените площадки се намират в жилищни райони. Операцията продължава.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или