Правила за безопасно почистване у дома по време на бременност

Автор: "PoligrafF", от 22.04.2017 0
Домакинската работа обикновено не чака, още повече през пролетта, когато предприемаме по-сериозно почистване на дома си, след дългата зима. Много жени, обаче, се притесняват от използването на препарати по време на бременност. Като цяло, домакинската работа не е опасна, но задължително жените, които очакват дете, трябва да се съобразяват с някои правила за безопасност.

Домакинската работа обикновено не чака, още повече през пролетта, когато предприемаме по-сериозно почистване на дома си, след дългата зима. Много жени, обаче, се притесняват от използването на препарати по време на бременност. Като цяло, домакинската работа не е опасна, но задължително жените, които очакват дете, трябва да се съобразяват с някои правила за безопасност.

Като начало, забравете за опасните и тежки препарати, съветват от портала “What to Expect”. Четете внимателно упътванията и избягвайте продукти с опасни за вдишване изпарения, прекалено силна миризма и силно токсично съдържание. Избягвайте и използването на спрейове и аерозоли, които са по-лесни за вдишване.

Спрете се на препарати за обща употреба у дома, които се продават в бутилки без разпръскване. Ако имате възможност, заменете обикновените си продукти с натурални, биопрепарати. А можете да си ги направите и сами. В кухнята можете да приготвите и домашни препарати със сода, сол и лимонов сок/оцет, които са натурални и не представляват риск за плода. Заменете белината с водороден пероксид.

Винаги отваряйте прозорците, когато чистите с препарати, за да си осигурите достатъчно чист въздух. При работа с разтвори в гореща вода, можете да си сложите и маска, или да завържете шал пред носа си. Носете предпазни ръкавици, независимо дали употребявате приготвен от естествени продукти или купен препарат. Добре е да оставите да се проветри за около 15 минути, след като сте почистили стаята.

Избягвайте третирането на плесени и мухъл у дома, ако очаквате дете. Премахването им е задължително при бременност, но оставете тази работа на друг. Според някои изследвания, плесените са опасни за плода. Но вдишването на препаратите, както и досега с мухъл също са вредни. Доверете се на роднина, партньора си или на почистваща фирма.

Що се отнася до прането, заложете на специални, по-меки препарати, още преди детето Ви да се роди. Обикновено майките го използват само за детските дрешки, но Вашата кожа по време на бременността е също толкова изнежена и може да реагира на по-агресивните препарати. Специалисти препоръчват жените да препират бельото си на ръка, да избягват химическото чистене и силно ароматизираните омекотители.

Откажете се напълно от задължението по поддръжката на котешката тоалетна. Причината е рискът от токсоплазмоза, която се разпространява с котешките изпражнения. 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или