Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Правителството гласува проектобюджет 2018

Автор: "PoligrafF", от 30.10.2017 0
Разглеждането му от правителството се случва ден преди крайния срок, в който финансовата рамка за догодина трябва да бъде внесена за разглеждане и от Парламента.

В рамките на днешното си заседание, Министерски съвет ще гласува проектобюджета за 2018-а година. Той е вписан като точка първа от дневния ред, а вносител е Министерството на финансите. Разглеждането му от правителството се случва ден преди крайния срок, в който финансовата рамка за догодина трябва да бъде внесена за разглеждане и от Парламента.

Както вече Ви информирахме, акцентите в него са продължаване на реформите в сектор “Образование”, с отбраната и сигурността, социалната и здравна политика, както и провеждането на Председателството на Съвета на ЕС. Проектобюджетът предвижда увеличение на заплатите в публичната сфера, като най-голямо внимание ще се обърне на образователната система.

В социалната сфера от 1 януари 2018 г. е предвидено увеличение на обезщетенията за отглеждане на малко дете от една до две годишна възраст, за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца и на минималния дневен размер на паричното обезщетение за безработица.

Във финансовата рамка за 2018-а е разписано и ново увеличение на минималната работна заплата, която ще стане 510 лева от 1-ви януари догодина. Това представлява увеличение с 50 лева. С толкова ще се повиши МРЗ и от 1-ви януари 2019-а година и в началото на 2020-а година.

За 2018 г. се повишава размерът на осигурителната вноска за фонд „Пенсии” на ДОО с един процентен пункт. През следващите две години възрастта за придобиване право на пенсия ще продължи да се увеличава от 1 януари всяка година с по 2 месеца за жените и с по 1 месец за мъжете. 

През 2018 г. се планира поемането на нов вътрешен държавен дълг под формата на ДЦК в размер до 1,0 млрд. лв. за частично покриване на предстоящите погашения по дълга на обща стойност от 1,6 млрд. лв.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Щом "циганското лято" ни напусна, Бургас взе да ухае на зима...
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или