Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Правителството гласува проектобюджет 2018

Автор: "PoligrafF", от 30.10.2017 0
Разглеждането му от правителството се случва ден преди крайния срок, в който финансовата рамка за догодина трябва да бъде внесена за разглеждане и от Парламента.

В рамките на днешното си заседание, Министерски съвет ще гласува проектобюджета за 2018-а година. Той е вписан като точка първа от дневния ред, а вносител е Министерството на финансите. Разглеждането му от правителството се случва ден преди крайния срок, в който финансовата рамка за догодина трябва да бъде внесена за разглеждане и от Парламента.

Както вече Ви информирахме, акцентите в него са продължаване на реформите в сектор “Образование”, с отбраната и сигурността, социалната и здравна политика, както и провеждането на Председателството на Съвета на ЕС. Проектобюджетът предвижда увеличение на заплатите в публичната сфера, като най-голямо внимание ще се обърне на образователната система.

В социалната сфера от 1 януари 2018 г. е предвидено увеличение на обезщетенията за отглеждане на малко дете от една до две годишна възраст, за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца и на минималния дневен размер на паричното обезщетение за безработица.

Във финансовата рамка за 2018-а е разписано и ново увеличение на минималната работна заплата, която ще стане 510 лева от 1-ви януари догодина. Това представлява увеличение с 50 лева. С толкова ще се повиши МРЗ и от 1-ви януари 2019-а година и в началото на 2020-а година.

За 2018 г. се повишава размерът на осигурителната вноска за фонд „Пенсии” на ДОО с един процентен пункт. През следващите две години възрастта за придобиване право на пенсия ще продължи да се увеличава от 1 януари всяка година с по 2 месеца за жените и с по 1 месец за мъжете. 

През 2018 г. се планира поемането на нов вътрешен държавен дълг под формата на ДЦК в размер до 1,0 млрд. лв. за частично покриване на предстоящите погашения по дълга на обща стойност от 1,6 млрд. лв.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Коледа иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или