Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Правителството с превантивни мерки, заради очакваното влошаване на времето

Автор: "PoligrafF", от 03.07.2017 0
В Министерството на вътрешните работи се проведе заседание на щаба за защита при бедствия.

”Във връзка с това, което се случва в Европа, свикахме националния щаб за защита при бедствия”, заяви министър Валентин Радев. Щабът бе свикан по разпореждане на министър – председателя Бойко Борисов и целта бе да се да направи оценка на ситуацията и да се разпоредят превантивни мерки на Единната спасителна система, областните управители и местните власти.

Министър Радев уточни, че са се свързали с всички областни управители, проверени са всички системи и язовири. Свързали са се и с Агенцията за борба с градушките, оттам имат готовност и са пуснали няколко ракети. Към момента всичко това се взима превантивно и министър смята, че този път няма да има изненади, уверяват от МВР. Вътрешният министър подчерта, че премиерът Борисов постоянно е за обстановката.

Главен комисар Николай Николов посочи, че по закон Кризисният щаб се събира при настъпило бедствие. В случая ситуацията е прогнозирана евентуално тежка, поради която тя е с превантивни мерки. Идеята бе министърът да въведе националния план в частта защита при наводнения, да  прозвъни областните управители и да им заостри вниманието за техните планове и предприетите мерки.

Областните управители трябва да установят наблюдатели по критичните участъци на реките, за да може проблемът да се хване отрано, каза директорът на ГДПБЗН. Язовирите са проверени, средно източени, няма опасност от преливане. Главен комисар Николов заяви, че до момента са получени 209 сигнала за пожари, но ситуацията е спокойна.

Според проф. Брънзов, директор на НИМХ към БАН, се очаква около 30-40 литра валежи на квадратен метър. В заседанието на щаба участие взеха представители на Министерството на земеделието, МО, МРРБ, МОСВ, директори на дирекции в МВР.

Към момента, обстановката в страната е спокойна, посочват от оперативния център на ГДПБЗН. Получени са  малко над 50 сигнала, предимно за запушени улични шахти, паднали дървета и опасни предмети. Най-много са сигналите от областите Враца, Плевен, Ловеч и Перник. Регистрирани са и няколко сигнала за наводнени пътни участъци. За отстраняването на произшествията през нощта на територията на цялата страната работиха 47 екипа на ГДПБЗН.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или