Празничен финал на учебната година или рекет за получаване на ученическия бележник

Автор: С. Маринова, от 31.05.2018 0
Някои водят децата на екскурзии, други организират излети и учебни занятия на открито. Често обаче това е свързано с разходи, които не всяко семейство може да покрие.

В края на учебната година в училищата масово се събират пари за организиране на оригинални мероприятия, които да отбележат завършването подобаващо. Родители обаче се оплакват, че буквално ги рекетират и никой не ги пита имат ли финансова възможност и какво е тяхното мнение, пише в-к “Монитор”.

С всяка изминала година сякаш изобретателността на преподавателите и училищните директори се развива. Някои водят децата на екскурзии, други организират излети и учебни занятия на открито. Често обаче това е свързано с разходи, които не всяко семейство може да покрие.

Такъв е случаят с две деца от трети клас, които ще получат бележниците си и ще учат цял ден за назидание, докато съучениците им празнуват завършването на учебната година в хижа „Алеко”. Причината за това е, че училището им организира екскурзия, без да попита родителите дали са съгласни и дали имат финансовата възможност да изпратят децата си.

Майката на едното дете е възмутена от този факт, като според нея причината училището да се спре на тази екскурзия е фактът, че миналата година фирмата, която организира празника, е направила дарение на школото.

”Проблемът е, че за да си получи удостоверението за завършен трети клас детето ми тържествено (доколкото намирането на удостоверенията като съкровище може да бъде тържествено, разбира се) и заедно със съучениците си, това ще се случи на Витоша, за което аз съм заставена да заплатя 29 лв.,без никой да е обсъдил с родителите на децата дали приемат идеята или не”, обяснява майката.

Освен тази сума родители трябва да отделят и за обяд и джобни, като някой може да няма финансовата възможност и да се наложи да лиши детето си да получи тържествено удостоверението си. Майката каза още, че е подала запитване до училището за въпросната оферта, но все още няма отговор.

Междувременно е свикана родителска среща, на която се обяснява, че децата ще бъдат събрани за половин час в класната стая, за да им бъдат връчени бележниците. След това обаче тези, които не са заплатили 29-те лева за екскурзията до Витоша, ще останат да изкарат редовен учебен ден, а съучениците им ще се забавляват в планината.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или