Предлагат "Приятел под наем" вече и в България

Автор: "PoligrafF" , от 17.06.2019 0
Подобни услуги съществуват и дори са широко разпространени не само на Запад, но и в Азия.

Имате нужда някой да Ви изслуша, но се притеснявате да споделите проблемите си с най-близките си? Преместили сте се в нов град и се чувствате самотни? Писнало Ви е от натякването на роднини и приятели, че сте все още сами? Или пък желаете да накарате бивш партньор да Ви ревнува?

Вече можете да си наемете “приятел под наем” и в България. Подобни услуги съществуват и дори са широко разпространени не само на Запад, но и в Азия. Те не включват еротика и физически контакт, а по-скоро представляват по-мека форма на терапия, при която можете да платите за един час в компанията на открит и приветлив човек, с когото да изпиете чаша кафе, да отидете на пазар, кино или друго събитие, или пък да заведете на семейна сбирка или друго организирано събитие. И макар за нашите ширини подобна услуга да е доста екзотична, клиентела вече има. Това твърди пред камерите на NOVA Диана, която предлага подобна услуга.

”Често хората, наемащи приятели, имат нужда само от слушател. Понякога е много по-лесно да споделиш с непознат, защото няма да те осъжда, да разкаже на останалите ти приятели и да те предаде”, коментира тя. По думите й, за два дни вече е натрупала ангажименти за 5 срещи. Базовата цена е 10 лева на час, но ако става дума за по-представително събитие, цената може да скочи до 50 лева на час.

”Много хора изграждат фалшив образ пред близките с идеята да не разочароват роднините и съответно понеже имат нужда от разкриване, те предпочитат това да е анонимно лице. Общо взето хора, които прибягват към такива услуги, са хора, които са претърпели криза на доверието. Имат някакъв посттравматичен синдром, отхвърляне, загуба на близък”, коментира психолингвиста Стела Богомилова.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или