Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

През летните месеци няма да се ограничава движението на тежкотоварните камиони

През летните месеци няма да се ограничава движението на тежкотоварните камиони

Забраната за движение на тежкотоварни камиони при температури над 35 градуса ще бъде отменена. Тежкотоварни автомобили с маса над 20 тона ще могат да се движат свободно по републиканските пътища през лятото, което досега беше забранено между 13 ч. и 21 ч. До това споразумение стигнаха представители на три браншови организации - Съюзът на българските транспортни работници, Съюзът на международните превозвачи и Сдружението на българските превозвачи, след разговори с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на „Пътна полиция“.

Забраната за движение на тежкотоварникамиони при температури над 35 градуса ще бъде отменена. Тежкотоварни автомобилис маса над 20 тона ще могат да се движат свободно по републиканските пътищапрез лятото, което досега беше забранено между 13 ч. и 21 ч.До това споразумение стигнахапредставители на три браншови организации - Съюзът на българските транспортниработници, Съюзът на международните превозвачи и Сдружението на българскитепревозвачи, след разговори с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ ина „Пътна полиция“.

Ограничителният режим беше въведен зарадиувеличения трафик през летните месеци, недопускане на задръствания и повишаванебезопасността на движението от една страна, а от друга – заради риска отпластични деформации и коловози по асфалтовите настилки, които могат да сеобразуват при движението на тежкотоварните автомобили. Много често припродължително горещо време температурата на асфалта достига до 70 градуса.

През последните години обаче пристроителството на новите пътни участъци се използват полимер модифициранибитуми и специални материали в състава на асфалтовите настилки. По този начин всеповече участъци могат да издържат на натоварването от тежкотоварните камионибез да се деформират от високите температури.Забраната за движение на тировете присъбирането на повече от два почивни дни остава - съответно в последния работени в последния почивен ден. Тежкотоварните автомобили ще бъдат спирани в неделяна влизане в големите градове, както и в участъците с повишена концентрация напътнотранспортни произшествия.

Предстои с „Пътна полиция“ да бъдеуточнено кои са участъците, които остават забранени за тировете, както ичасовете, в които те ще бъдат задължително спирани в почивните дни.Пътни знаци, забраняващи на шофьорите натежкотоварни камиони да предприемат изпреварвания, ще бъдат поставени наопределени участъци от автомагистралите. Такива ще има до края на месеца на АМ„Хемус“ и АМ „Тракия“.

Целта е намаляване на пътните инциденти и повишаване набезопасността на движение останалите шофьори. От Съюза на транспортите работници предлагатот следващата година да влезе в сила годишен календар за дните и часовете, вкоито ще бъдат спирани камионите, както и пътна карта за него.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега