Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Пречиствателна станция и изграждане на канализацията в село Маринка

Автор: "PoligrafF", от 18.01.2012 0
През тази година ще започне реализацията на втория етап от изграждането на канализацията в село Маринка.

През тази година ще започне реализацията на втория етап от изграждането на канализацията в село Маринка. Средствата за това ще бъдат отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДОOС/ към Министерството на околната среда и водите. Това обяви вчера пред жителите на бургаското село зам.-кметът Красимир Стойчев по време на първото от поредицата обществени обсъждания на проектобюджета за 2012 г. на Община Бургас.         

В началото на срещата зам.-кметът Красимир Стойчев припомни на присъстващите, че през изминалата година бе открит нов пенсионерски клуб и нов медицински пункт в селото. Освен това със средства по Фонд „Енергийна ефективност“, осигурени от Община Бургас, бе извършено цялостно саниране, боядисване и подмяна на дограмата на училище „Христо Ботев“ в Маринка.         

Той запозна присъстващите с основните параметри и пера на проектобюджета на общината, и заложените в него обекти, планирани за реализация през настоящата година там. Пак тази година предстои и изграждане на пречиствателната станция в Маринка. Средствата за стартиране на строежа вече са осигурени от Община Бургас. Вече са в ход тръжните процедури за избор на изпълнител, който да изготви работния проект и изгради пречиствателната станция. Предвидено е след прокарване на канализацията, улиците под които минават новите тръби да бъдат преасфалтирани. Положена ще бъде и нова настилка на ул. „Стефан Караджа“.

Приоритетен обект за общината е и полагането на водопровод, обслужващ Маринка, Твърдица, Димчево и Извор, с което ще бъде направена важна стъпка към решаване на един от основните проблеми на жителите на тези села – некачественото водоснабдяване в района. В проектобюджета за 2012 г. е предвидено още изграждане на нова спортна и нова детска площадка в парка на селото.

Жителите на селото пожелаха нова детска градина, банкомат и нова ограда на училището. Зам.-кметът Красимир Стойчев обясни на присъстващите, че първо трябва да се направи проучване за броя на децата в селото и тогава според нуждата да се мисли за изграждане на детска градина там. За разкриване на банкомат се оказва, че няма достатъчно хора в селото, а училищната ограда може да бъде ремонтирана още тази година от бюджета на учебното заведение.

Общественото обсъждане на проектобюджет`2012 в Маринка премина при засилен интерес от страна на жителите и в пълна зала. На него присъстваха още кметът на селото Лъчезар Колев, директорът на общинска дирекция „УКОРС“ Веселин Василев и общинските съветници Димитър Людиев и Галя Василева. Следващото публично обсъждане на бюджет 2012 ще се проведе днес /18 януари, сряда/ от 18.00 часа в детската градина в с. Твърдица.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Ето моята тайна. Много е проста: Истинските неща се виждат само…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Да Не Все още не съм решил/а
виж резултатите или