Приказка за Атанасовското езеро е сред финалистите за наградата Натура 2000

Автор: "PoligrafF" , от 05.03.2018 0
Церемонията по връчване на наградите ще се проведе на 17 май 2018 г. в Брюксел.

Приказката за Атанасовско езеро, разказвана в рамките на проект “Солта на Живота”, се състезава за престижната Европейска Награда за Натура 2000 в категория Комуникации, информират от Българска фондация Биоразнообразие. Получените 75 кандидатури от цяла Европа са оценени от независима експертна група, за да ограничат списъка до 25 финалисти, сред които престижно жури ще избере победителите във всяка от 5-те категории.

Церемонията по връчване на наградите, където комисарят по околната среда Кармену Вела, заедно с членовете на журито ще обяви победителите, ще се проведе на 17 май 2018 г. в сградата Berlaymont в Брюксел.

Това е четвърто издание на европейската награда, предназначена да възнагради върховите постижения в управлението на зоните от “Натура 2000” и да покаже добавената стойност на мрежата за местните икономики. Целта на наградата е да покаже какво представлява мрежата, какво прави, за да запази биоразнообразието в Европа и как тя е от полза за всички нас.


Иновативната пътуваща изложба “symBiotic” бе представена в 13 български града и видяна от повече от 30 000 души. Ежегодният Фестивал на солта е събитие с невероятна атмосфера, което предлага на посетителите възможност да бъдат солничари за един ден, да се впуснат в уникални занимания или да се насладят на влакчето на солта само по време на празника. Усилията на екипа кулминираха в създаването и популяризирането на “Пътеката на солта”, посетена от 335 000 души през последните 5 години,

Пътеката на саблеклюна, рождения ден на резервата, именния ден на езерото – Атанасовден, Карнавал на биоразнообразието и др., които са само част от разнообразните им усилия да популяризират езерото пред различни публики.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или