"Принцеса Квак" дава начало на фестивала "Часът на куклите"

Автор: "PoligrafF", от 04.08.2015 0
Вълшебни приказки ще оживеят пред погледите на бургазлии и гостите на града в рамките на второто издание на Международен куклен фестивал "Часът на куклите". 7 емблематични представления, 1 премиерно заглавие, 5 български трупи, 3 международни участия от Италия, Испания и Русия влизат в програмата на феста.

Вълшебни приказки ще оживеят пред погледите на бургазлии и гостите на града в рамките на второто издание на Международен куклен фестивал “Часът на куклите”. 7 емблематични представления, 1 премиерно заглавие, 5 български трупи, 3 международни участия от Италия, Испания и Русия влизат в програмата на феста.

”Живите приказки” ще радват почитателите на кукления театър в седмицата от 9  до 16 август на открита сцена “Охлюва”.  Всяка вечер при вход свободен ще се играят по две различни постановки. Една от 19.00 часа и втора от 20.30 часа.

Афишът на събитието включва емблематични български и чуждестранни приказки  - “Сливи за смет” /Център за изкуство гр. Смолян на 10 и 11 август от 20.30 и 19.00 часа/, “Джуджето Дългоноско” /ДКТ - гр. Свилен, на 11 август от 20.30 часа/, “Хензел и Гретел” /Театър “АКО” - гр. София на 13 и 15 август от 19.00 и 20.30 часа/.

В първия ден на фестивала гледаме премиерното заглавие на Бургаски куклен театър - “Принцеса Квак”. То ще започне веднага след официалния старт, обявен за 20.00 часа на 09-ти  август /четвъртък/. Малки и големи ще се насладят на забавното музикално представление “Алегро виваче” на ДКТ-гр. Варна, на 10 август от 19.00 часа.

В колоритната програмата има запазено място за три чуждестранни представления - постановката “Игра на четири ръце”, представена от Чемодан Дует КВАМ /Русия/, гледаме на 12 и 14 август от 19.00 часа. Театър MARIONETARIUM от Испания ще зарадва бургазлии  на 12 и 13 август от 20.30 часа с представлението “Дървени клоуни”.

На 14 и 15 август от 19.00 часа и 20.30 часа публиката ще се наслади на “Пулчинела”, емблематичният италиански персонаж с маска на петел. Спектакълът ще бъде представен от театър Gianluca Di Matteo, Италия. “Парад на хвърчилата” ще даде цветен финал на инициативата от 19.00 часа на 16 август.

Фестивалът “Часът на куклите” се организира от Куклен театър Бургас , Община Бургас и Министерството на културата.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или