Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Природозащитници с идея за символ на Бургас. Търсят съмишленици

Автор: "PoligrafF", от 17.06.2011 2
С благотворителна разпродажба на фотографии на птици за две седмици бяха събрани 1000 лева за скулптура на пеликан. С това събитие, инициаторите от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) поставиха началото на кампания за набиране на средства за създаване на скулптура на къдроглав пеликан, която да се превърне в отличителен знак или символ на Бургас.

С благотворителна разпродажба на фотографии на птици за две седмици  бяха събрани 1000 лева за  скулптура на пеликан. С това събитие, инициаторите от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) поставиха началото на кампания за набиране на средства за създаване на скулптура на къдроглав пеликан, която да се превърне в отличителен знак или символ на Бургас.

Първи идеята подкрепиха фотографите Ивайло Зафиров, Богдан Боев, Стефан Аврамов и бургазлията Жечо Планински, като дариха свои кадри за каузата. 35 от техните уникални фотографии на птици от бургаските езера вече намериха своите притежатели. Останалите 30 фотоса все още очакват своя бъдещ притежател. Всеки, който желае да подкрепи каузата, може да ги разгледа и си избере от импровизираната виртуална галерия в социалната мрежа facebook (Burgas Lakes).

От Общината вече имат идеи за подходящо място в Морската градина, където скулптурата да бъде експонирана. двете природозащитни организации, които поставиха началото на Кампанията „За един бургаски пеликан”, търсят и нови съмишленици, които да помогнат да се събере цялата необходима сума за изработването на скулптурата.

Добави в Svejo

Коментари (2)

Радослава, 17.06.2011, 10:40
Защо пък пеликана да е символ на Бургас? Много не ми е ясно или аз не съм запозната??:(
Мариана, 17.06.2011, 18:32
Пеликана не е символ на Бургас, а двете организации предлагат да се превърне в един от символите на града. Това е най-разпознаваемата птици, срещаща се в езераата на Бургас от неговите граждани. Заради атрактивността си, размерите си, изключително големият клюн с кожена торба и тромавата си фигура предлагаме да се направи скулптура на вида, която да стане част от Морската градина. Бургас е известен по цял свят с неговите пеликани и англичани например го посещават единствено с идеята да наблюдават тези птици тук и никъде другаде по света.

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Ето моята тайна. Много е проста: Истинските неща се виждат само…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или