Притискането на злоядо дете, може да предизвика затлъстяване

Автор: "PoligrafF" , от 18.10.2017 0
Притискайки злоядото си дете да опразни чинията си, родителят може да предизвика затлъстяване на по-късен етап, смятат учени от Университета в Небраска. Според едно от изследванията им, гонитбата с лъжица/вилица в ръка може да доведе до злоупотреба с храната в младежките години и съзнателната възраст.

Притискайки злоядото си дете да опразни чинията си, родителят може да предизвика затлъстяване на по-късен етап, смятат учени от Университета в Небраска. Според едно от изследванията им, гонитбата с лъжица/вилица в ръка може да доведе до злоупотреба с храната в младежките години и съзнателната възраст.

Редица проучвания сочат, че наложения от родителите режим и политика на хранене, може да не отговаря на нуждите на детския организъм. Принуждавайки детето да приеме предварително определеното количество и вид храна, често кара младият индивид да спре да се доверява на собствените си инстинкти за глад, пише “Daily Mail”.

Детето спира да отчита индикаторите кога е гладно и кога е сито, а оттам развива склонност редовно да преяжда. Тази практика е опасна, тъй като води до ранното натрупване на наднормено тегло и може да предизвика затлъстяване.

Специалистите по здравословно хранене от Университета в Небраска съветват родителите да не притискат рожбите си да ядат, когато не са гладни, или да празнят чиния с храна, която не обичат. Диетолозите отричат и практиката малчуганите да се награждават с шоколад или други лакомства.

В проучването са взели участие 18 жени от дневни центрове за деца, които са разкрили какви практики използват при храненето на възпитаниците си. Оказва се, че болшинството се придържа към правилото на “празната чиния”, като някои от тях го правят по “здравословни” причини, докато други вярват, че така ще си спестят проблеми с родителите. 

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Юни дойде и Бургас откри плажния сезон!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Как ще прекарате летния си отпуск?

На почивка в страната. На почивка в чужбина. Ще правим ремонт у дома. Ще си отспя. Какъв отпуск?
виж резултатите или