Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Проведоха координационна среща по проблемите на ромската общност в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 13.04.2011 1
Координационна среща по проблемите на ромската общност се проведе днес в Областна администрация Бургас. Целта на събирането бе диалог и набелязване на конкретни мерки за разрешаване на повдигнатите от ромската общност въпроси, а именно незаконното строителство и невъзможността за издаване на документи за самоличност.

Координационна среща по проблемите на ромската общност се проведе днес в Областна администрация Бургас. Целта на събирането бе диалог и набелязване на конкретни мерки за разрешаване на повдигнатите от ромската общност въпроси, а именно незаконното строителство и невъзможността за издаване на документи за самоличност.

В срещата участие взеха зам.-областният управител Златина Дукова, в качеството си на председател на Областната комисия по етнически и демографски въпроси, кметът на община Бургас Димитър Николов и служители от общинската администрация, представители на ГРАО, ОД на МВР и ромски лидери от кварталите Горно Езерово, Меден Рудник и Победа.

По време на срещата стана ясно, че промените в Закона за гражданската регистрация задължават лицето, което се регистрира на даден адрес да докаже, че наистина живее на него, а това става с документ за собственост на жилището или с декларация от собственик, че лицето е негов наемател. В тази връзка се  появява проблемът, че ако жилището, в което живее човек е незаконно построено и няма необходимите документи, то той не може да се регистрира на даден адрес, в следствие на което е невъзможно да му бъдат издадени документи за самоличност.

Участниците в срещата се обединиха около идеята заедно да търсят законов механизъм, чрез който да се легитимира местоживеенето на тези лица. Относно възможността за узаконяване на жилищата представителите на институциите бяха категорични, че Законът категорично забранява подобни действия, но споделиха конкретни идеи за решаване на проблема – настаняване в общински жилища на крайно нуждаещите се, съвместно кандидатстване по Проекти между ромските организации и Община Бургас, в които Общината може да бъде партньор и да се включи с предоставяне на терени за строителство.

В заключение на срещата присъстващите заявиха удовлетвореността си от добре изградените отношения между институциите в Бургас и организациите на ромската общност.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или