Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Проект за биодизел от водорасли спечели състезание за "млади изследователи"

Автор: "PoligrafF", от 28.04.2018 0
Мирослав Георгиев и Кристиян Павлов представиха проект за биогориво като ефикасно средство в борбата с мръсния въздух.

Ученици от софийската ПГ по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ спечелиха състезанието „Най-добър млад изследовател“ в областта на газовата техника и технология, което се проведе в Русе. Мирослав Георгиев и Кристиян Павлов представиха проект за биодизел от водорасли като ефикасно средство в борбата с мръсния въздух.

В надпреварата се включиха общо шест отбора – два от Русе и четири от София. Второто място завоюваха съучениците им Мартин Мутафчийски и Никола Богатинов с приложение в транспорта на различни видове горивни клетки.

Участниците разказаха какви са източниците на възобновяема енергия и как се прави мониторинг на въздуха. Сред интересните проекти бяха още макети на екоавтобуси и автомобили и възможностите за унищожаване на отпадъците чрез изгаряне.

Паралелно с това състезание в крайдунавския град се проведе и конкурсът „Най-добър млад инсталатор“. В него участваха девет отбора, които трябваше бързо и прецизно да изградят газова отоплителна и водна инсталация по техническа схема. Най-добре задачата изпълниха Мирослав Георгиев, Тома Томов и Цветомир Илиев от ПГ „Хенри Форд“ в София. На второ място останаха Алисия Плачкова, Теодор Трифонов и Мирослав Мицов от русенската ПГ по промишлени технологии „Атанас Буров“.

За втора поредна година в състезанието се включиха ученици от IX и X клас по проекта за дуално обучение „ДОМИНО“. Деветокласниците скицираха планка за монтаж на разходомер. Първа награда взеха Кристиян Гергов и Любомир Ставрев от ПГ „Хенри Форд”, а втори се наредиха Искрен Тодоров и Серкан Адемов от ПГ „Атанас Буров”.

Денис Павлов и Ради Йорданов от ПГ „Иван Райнов” в Ямбол успяха най-точно да сглобят газово табло и да гарантират неговата надеждност и безопасност, с което победиха при десетокласниците. Среброто си поделиха Красимир Войков и Христо Петков от ПГ „Хенри Форд“ и Иван Иванов и Николай Станчев от ПГ „Иван Райнов”.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Коледа иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или