Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Проект за биодизел от водорасли спечели състезание за "млади изследователи"

Автор: "PoligrafF", от 28.04.2018 0
Мирослав Георгиев и Кристиян Павлов представиха проект за биогориво като ефикасно средство в борбата с мръсния въздух.

Ученици от софийската ПГ по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ спечелиха състезанието „Най-добър млад изследовател“ в областта на газовата техника и технология, което се проведе в Русе. Мирослав Георгиев и Кристиян Павлов представиха проект за биодизел от водорасли като ефикасно средство в борбата с мръсния въздух.

В надпреварата се включиха общо шест отбора – два от Русе и четири от София. Второто място завоюваха съучениците им Мартин Мутафчийски и Никола Богатинов с приложение в транспорта на различни видове горивни клетки.

Участниците разказаха какви са източниците на възобновяема енергия и как се прави мониторинг на въздуха. Сред интересните проекти бяха още макети на екоавтобуси и автомобили и възможностите за унищожаване на отпадъците чрез изгаряне.

Паралелно с това състезание в крайдунавския град се проведе и конкурсът „Най-добър млад инсталатор“. В него участваха девет отбора, които трябваше бързо и прецизно да изградят газова отоплителна и водна инсталация по техническа схема. Най-добре задачата изпълниха Мирослав Георгиев, Тома Томов и Цветомир Илиев от ПГ „Хенри Форд“ в София. На второ място останаха Алисия Плачкова, Теодор Трифонов и Мирослав Мицов от русенската ПГ по промишлени технологии „Атанас Буров“.

За втора поредна година в състезанието се включиха ученици от IX и X клас по проекта за дуално обучение „ДОМИНО“. Деветокласниците скицираха планка за монтаж на разходомер. Първа награда взеха Кристиян Гергов и Любомир Ставрев от ПГ „Хенри Форд”, а втори се наредиха Искрен Тодоров и Серкан Адемов от ПГ „Атанас Буров”.

Денис Павлов и Ради Йорданов от ПГ „Иван Райнов” в Ямбол успяха най-точно да сглобят газово табло и да гарантират неговата надеждност и безопасност, с което победиха при десетокласниците. Среброто си поделиха Красимир Войков и Христо Петков от ПГ „Хенри Форд“ и Иван Иванов и Николай Станчев от ПГ „Иван Райнов”.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Честита първа пролет!
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или