Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Първите 10 блока за саниране ще получат бонус от Общината

Автор: "PoligrafF", от 27.02.2015 0
"Първите 10 блока, включително тези два, ще бъдат поощрени от Общината за своята активност. Ще им предложим варианти за благоустрояване на околното пространство - нови пейки, осветление, паркоместа, беседки. Каквото си изберат, ще го изпълним едновременно със санирането", заяви кметът на Бургас - Димитър Николов.

”Първите 10 блока, включително тези два, ще бъдат поощрени от Общината за своята активност. Ще им предложим варианти за благоустрояване на околното пространство - нови пейки, осветление, паркоместа, беседки. Каквото си изберат, ще го изпълним едновременно със санирането”, заяви кметът на Бургас - Димитър Николов след като подписа договори с управителите на сдруженията на собствениците от първите две сгради в Бургас, които ще се възползват от програмата за безвъзмездно саниране.

”Въобще не е трудно. Документите се попълват бързо със съдействието на Общината. От полза ни беше и организираната среща с министър Лиляна Павлова”, казаха днес двете управителки - Невена Трандафилова от бл. 32 и Дорина Стойчева от бл. 57. Оттук нататък на тях им предстои обследване, за да се видят конструктивните проблеми и да се изготви съответен проект за същинските ремонтни дейности.

В момента Община Бургас върви по процедурата за избор на изпълнител за енергийното обследване на одобрените сгради, въз основа на което ще се изготвят индивидуалните технически проекти. При последващия конкурс за изпълнители на строително-монтажните работи, шанс да бъдат ангажирани ще получат десетки бургаски фирми, а не една или две.

”Надявам се останалите бургазлии да последват примера на тези два блока, защото сме в конкуренция с всички останали български градове, а финансовият ресурс на програмата не е неизчерпаем. Призовавам моите съграждани за по-голяма активност. Не чакайте да видите първия красив саниран блок. Тогава ще е късно, защото в момента из цяла България кипи трескава дейност по регистриране на сдружения и подаване на документи. Да не стане така, че съседните градове да блеснат с обновени блокове, а Бургас да остане със сиви и разпадащи се панелки!”, каза още кметът Николов.

Малко над 400 сгради в Бургас имат право да кандидатстват по Националната програма за безплатно саниране. Броят жилища в тях е над 50 000. До днес активността на бургазлии е ниска и първият етап за регистриране на сдружения са минали около 40 блока.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или